tiistai 11. elokuuta 2015

Yö ChartresissaChartresin kaupunki, joka sijaitsee 90 kilometriä Pariisista lounaaseen on yökyöpelin unelmaturistikohde. Yöllä kuuluisa Chartresin Notre-Dame katedraali sekä keskustan monet kohteet, kuten joen yllä olevat sillat, on valaistu upeasti.  


Saavuimme Chartresiin myöhään illalla. Se oli sopiva yöpymiskohde matkalla Bretagnesta kohti Champagnen aluetta. Kun saimme tavarat majapaikkaan ja auton parkkiin, niin suuntasimme iltakrepeille. Siellä selvisi, että yön valoshow kirkonmäellä alkaa klo 22.30. 

Chartresin Notre-Dame on Euroopan suurin ja tyylisuuntansa goottilaisen arkkitehtuurin kauneimpana pidetty katedraali. Tulimme kirkolle hyvissä ajoin kymmenen jälkeen. Kirkon ovet olivat auki ja kuulimme viimeiset nuotit illan kuorokonsertista ja päätösaplodit. Teimme pikaisen kierroksen kirkon sisällä. Olimme sopivasti passissa ulkona, kun kaikki katuvalot sammuivat ja kirkko valaistiin. Kaiuttimista alkoi kuulua tarinaa kirkon historiasta, korjauksesta jne. sekä ranskaksi että englanniksi. 


Tarinan ohessa soi musiikki ja kirkon pintaan heijastettiin vaikuttava valoshow, joka tuki tarinaa. Ne oli nivottu todella taitavasti yhteen.


Välillä kirkon seinää pitkin kiipesivät valoilla muodostetut ihmishahmot rakennuspuuhissa, välillä lasit saivat värit jne. Todella sykähdyttävä vartin show. 


Meillä oli oikein mukava ilta kun kirkon mäeltä kuljettiin majapaikalle ja katseltiin muitakin kaupungin valoja. Ihan lähellä oli siltakin saanut hauskat vaihtuvat kukkakuosit. Eikä silta hassumpi ollut päivänvalossakaan. Minulle Chartres on kyllä ehdottomasti yökaupunki. Minusta siellä on keksitty hyvä kikka turistien vetonaulaksi Yö Chartresissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti