maanantai 3. elokuuta 2015

Miten osteri avataan?Tärkeintä osterin avaamisessa ovat oikeat työkalut, tämän opimme Ranskassa. Osterin avaamiseen tarvitaan kunnollinen osteriveitsi. Muovinen suoja on tarkoitettu estämään lipsuvan veitsen pistot. Ostreita syödään Ranskassa usein mm. jouluna ja uutena vuotena. Silloin terveyskeskuksiin jonottavat kätensä rei'ittäneet varomattomat osterin avaajat. Yritimme löytää kotiin tuomiseksi noita muovisuojia, mutta eipä tullut kaupassa vastaan. Veitsiä kyllä löytyi.


Osterin avaaminen aloitetaan työntämällä veitsi voimakkaasti kuoren väliin, saranapuolelta olevasta pienestä aukosta. 

Sen jälkeen kansi kammetaan toiselta sivulta veitsellä auki, leikaten samalla kantta kiinni pitävä lihas irti kannesta. Kuoret irroitetaan  toisistaan.


Yläkannesta kaavitaan pehmeä sisus alakannelle. 


Työskentelyn aikana pyritään säilyttämään osterin sisällä oleva neste niin että sen voi nauttia liemenä osterin lihan kanssa.


Osterin voi maustaa tuoreella sitruunan mehulla.


Sitten vain osteri suuhun ja samppanjaa kyytipojaksi. Minulle kelpaa kyllä!


Bretagnessa torilla osterin kilohinta oli varsin kohtuullinen.

4 kommenttia:

  1. Vahan epailyttaa tuon osterin suutuntuma ja maku. En ole varma kokeilisinko.

    VastaaPoista
  2. Ei kannata jäädä pureskelemaan ja makustelemaan. Kertalaakilla pohjanmaan kautta ja hyvällä kyytipojalla niin vot, kyllä maistuu :)

    VastaaPoista
  3. No mita siina sitten ehtii maistamaan? No kun on shampanjaa kyytipoikana, niin kai sita alas menisi melkeen mika vaan.

    VastaaPoista