torstai 13. elokuuta 2015

SamppanjaruhtinasLentomatkalle Pariisiin minulla oli matkalukemisina Kåre Halldenin Samppanjaruhtinas. Sen tapahtumat sijoittuivat matkakohteemme Epernayn ympäristöön ja mm. Pierryn linnaan, joka oli aivan majapaikkamme vieressä. Kun löysin kirjan keväällä kirpparilta, niin kesän matka oli jo tiedossa. Mies luki kirjan jo etukäteen, mutta minä säästelin sitä lentomatkalle.


Oli todella hauska päästä katsomaan kirjan tapahtumapaikkoja. Sekä linna että kirja saivat aivan uuden ulottuvuuden. Kirjan tapahtumat sijoittuvat todellisiin paikkoihin, osa henkilöistäkin on ollut todellisia mutta tapahtumakulku on fiktiota. 


Linnassa valmistauduttiin häihin, mutta tapasimme paikan omistajan samppanjaruhtinas Gobillardin, joka oli charmantti vanha herra. Hänen luvallaan saimme vapaasti kierrellä talossa.


Talo oli täynnä kiehtovia huoneita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia.


Oli helppo kuvitella itsensä kirjan tapahtumiin.


Monsieur Gobillard kutsui meidät kellariin samppanjalle kanssaan.


Mies innostui kyselemään Monsieur Gobillardilta marcista, joka on samppanjan valmistuksessa oheistuotteena syntyvää brandyä. Sitä ei kovasti markkinoida, mutta innokkaalle kyselijälle järjestyi pullo mukaan ja etikettikin laitettiin pullon kylkeen käsityönä. Meillä oli hauska päivä vanhan herran kanssa. Hän kertoi, että tilan vetovastuu on luovutettu jo pojille, mutta hän toimii neuvonantajana. Herra ilmiselvästi nautti turistien seurasta. Mukavaa viihdettä hänellekin arkeen.


Meidän matkalla yhdistyivät fakta ja fiktio kun Samppanjaruhtinas ja Chateau de Pierry kohtasivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti