tiistai 18. elokuuta 2015

Biodynaamista samppanjaaChampagnen rajalta löysimme biodynaamisesti viljelevän Bedelin samppanjatilan. Kuulimme, että edellisen polven omistaja oli terveydellisistä syistä ryhtynyt terveellisen elämän puolesta puhujaksi. Siinä samalla tilan tuotantosuunta muutettiin biodynaamiseksi. Hyviä samppanjoita löysimme Bedelin tilaltakin kotiin tuotaviksi.


Meille esiteltiin samppanjadekantteri eli yleensä myös samppanja kaipaa pientä ilmaantumista ennen juomista. Sekin riittää, että samppanja hengittää 5-10 minuuttia lasissa. Bedeliltäkin löytyy vuoden 2004 vuosikerta. Se oli erinomainen samppanjavuosi ja monella tilalla siitä on saatu erityisen hyvä vuosikerta.


Koska olimme jo matkalla lentokentälle, niin yksi ainoa probleema oli näissä Bedelin pulloissa. Kuinka ihmeessä saamme pullot mahtumaan jo täysiin matkalaukkuihin?!  Me kun emme olleet kotimatkalla autolla vaan lentäen. No sinne ne saatiin lopulta tungettua muiden joukkoon. Kyllähän tätä on aikaisemminkin harjoiteltu, myönnetään. Jossain vaiheessa jo mietimme uuden matkalaukun ostamista matkalta, mutta vanhoilla tultiin.   

Bedelin tilalta auton nokka kääntyi Pariisiin. Seurasimme kyläteillä näitä ufokuskeja, joita näkee paljon viinialueilla. Ehkä arvaatkin, millä asialla ne ovat.

Meillä oli ihana Ranskan pariviikkoinen, joka päättyi näihin Champagnen alueen aurinkoisiin päiviin. Meidän vierailumme aikana lämpötila oli todella siedettävän lämmin 23-26 astetta, ei mikään läkähdyttävä helle, mutta mukavan lämmin kuitenkin. Tänä kesänä Ranskassa on ollut puuduttavia liki 40 asteen päiviäkin. Onneksi vältyimme niiltä. Vähän viileämmällä kelillä kun jaksaa paremmin puuhailla.

Luulen, että Ranskan matkailumme ei pääty tähän. Sekä Bretagne että Champagne olivat loistavia vierailukohteita. Eteläinen ja itäinen Ranska ovat meiltä käymättä. Ehkäpä sinne pitää seuraavaksi suunnata. Muitakin matkasuunnitelmia on kyllä muhimassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti