torstai 27. elokuuta 2015

Yltiöromanttinen parisuhdeiltaVietimme vuosipäivää yltiöromanttisesti elokuvan äärellä. Mies oli nähnyt vaivaa ja vuokrannut leffan muun mukavuuden ohella. Muutama vuosi sitten satuimme näkemään televisiossa Richard Linklaterin 1995 ohjaaman elokuvan Rakkautta ennen auringonnousua. Se oli ihanan koukuttava tarina kahden nuoren ihmisen lyhyestä kohtaamisesta upeasti toteutettuna. 

Tänä kesänä mies katseli iltaelokuvaa yhtenä iltana teinien kanssa televisiosta ja totesi, että tässä on jotain tuttua. Linklaterin jatko-osa Rakkautta ennen auringonlaskua valmistui 2004 ja se kertoo parin uudesta kohtaamisesta vuosien päästä. Samat näyttelijät jatkavat hieman vanhempina siitä mihin jäätiin edellisessä elokuvassa. Ihan yhtä koukuttava oli toinenkin osa. Mieletöntä dialogia ja pohdintaa.

Vuosipäiväksi mies kävi vuokraamassa trilogian kolmannen osan, vuonna 2013 levitykseen tulleen Rakkautta ennen keskiyötä. Kyllä oli ihana leffa. Taas samat näyttelijät vanhempina ja viisaampina elämän puristuksessa etsimässä onnea ja tyytyväisyyttä. Pohtimassa nuoruuden paloa ja mahdollisuuksia kokea jotain samaa. Tässä vinkki parisuhdeiltoihin. Kannattaa hankkia vaikka koko setti. Viimeinen elokuva jätti lopun sopivasti raolleen. Ehkä sarjaan saadaan jatkoa. Ohjaaja ei lupaa mitään, mutta ei kielläkään. Toivottavasti trilogia saa jatkoa. Meillä oli yltiöromanttinen vuosipäivä, pisteet miehelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti