Ostereita, hummereita, rapuja, simpukoita, äyriäisiä, kotiloita. Kaikille Bretagnessa kalatiskillä nähdyille meren herkuille minulla ei ole edes nimiä. Saimme Ranskan matkalla maistella meille uusia ja tuntemattomia makuja.
Upea herkkuvati, joka meille tuotiin maisteltavaksi, oli täynnä erilaisia mönkiäisiä. Isäntäväkemme selvitti ystävällisesti tärkeimmän eli sen mitä kustakin on tarkoitus syödä. Erilaisia työkaluja piikeistä pihteihin ja veitsiin tarvittiin kuorien ja kansien avaamiseen. Haarukalla ja veitsellä ei tehnyt tällä kertaa mitään. Jos pelkäät sormien likaantumista, niin tätä ruokaa ei kannata silloin tilata.
Herkkujen kanssa nautittiin yhteen sopivat viinit. Hyvää oli!! Ilman ranskalaisia ystäviämme tuskin olisimme uskaltautuneet kokeilemaan näitä kaikkia kummallisia otuksia. Ehkä tahtoakin vielä olisi maistamiseen löytynyt, mutta taitoa kuorimiseen ja avaamiseen ei ollut. Taas opittiin uutta, rapujuhlat ranskalaisittain.
Muut Bretagnen postaukset Bretagne tunnisteen alta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti