Tältä rouvalta Ranskan presidentti ostaa siiderinsä kesäbileisiin Versaillesiin. Domaine de Kerveguen tila tuottaa kolmea erilaista siideriä, joista kuiva brut oli ehdottomasti suosikkini. Carpe Diem on hieman makeampi, hyvä sekin. Tilalla valmistetaan myös omenista ja hunajasta tehtyä likööriä, jonka nimi on Chouchenn. Varoittelivat, että se saattaa aiheuttaa hallusinaatioita. Ostettiin mukaan yksi pullo, jotta voidaan varmistaa oliko se vain bretagnelainen citylegenda. Kaupanpäälle saatiin omenasiideristä tehtyä hyytelöä. Se on mainio yhdistelmä juuston kanssa samaan tapaan kuin leipäjuusto ja lakkahillo.
Kellariinkin pääsimme tutustumaan. Tähän vuoden aikaan tynnyrit kumisivat tyhjyyttään ja odottivat uuden kauden satoa.
Tilan rakennukset olivat vanhoja kauniita kivirakennuksia. Ympäröivillä pelloilla kasvoivat tilan omenapuut.
Bretagnessa siideri tarjoiltiin melkein aina keraamisesta mukista, ei juuri koskaan lasista. Monet näyttivät yhdistävän siiderin juontiin joko suolaisia tai makeita kreppejä. Suolaiset tehdään usein tattarijauhoista ja makeat vehnäjauhoista. En tiedä oliko tämä vain paikallinen vai yleisranskalainen tapa. Muualla huomasimme, että suolaisia kreppejä saatettiin kutsua myös nimellä galette. Alla kuva sekä suolaisesta, että makeasta liekitetystä krepistä. Molempia sai vaikka millä sisuksilla, mutta suolaisessa lieni tyypillisin sisältö kinkku, juusto ja muna. Krepit olivat mukava pieni lounas tai iltapala.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti