tiistai 30. kesäkuuta 2015

Miniature gardenVanhat astiat ja esineet ovat saaneet uuden elämän kun olemme innostuneet kehittelemään miniatyyri puutarhoja. Neljä kokonaisuutta on jo rakennettu. Nämä sammakot muuttivat lasimaljaan olohuoneen pöydälle. 


Yksisarvinen oli ilman uutta kotia. Yhteisellä etsiskelyllä ja ideoinnilla rakensimme kodin ja vielä lummealtaan pihaa koristamaan. Vanhasta ruostuneesta emalivadista, joka oli jäänyt autotallin perukoille, sai hyvän pohjan kokonaisuudelle.


Mökillä pitää tietysti olla innokas duunari. Tässä tapauksessa puuhatraktori pääsi halkometsälle. Teinit raksivat puutarhasaksilla sopivan kokoisia halkoja. Niin yksisarvinen kuin puuhatraktorikin vapautuivat vanhoista lelulaatikoista. Sormet syyhyävät Schleich eläinten perään, mutta niitä ei kuulemma voi vielä antaa.


Ensimmäistä pientä kivipuutarhaani olen esitellyt aikaisemminkin blogissani. Tältä se näyttää tänä kesänä. Aikalailla se on kasvanut sitten edellisistä kuvista. Ehkä sekin on vielä laskettavissa miniatyyri puutarhaksi. http://blyygiblumsteri.blogspot.fi/2014/08/kivipuutarha.html


Tämä miniatyyri puutarhojen rakentaminen on kerrassaan koukuttavaa. Niin teinit kuin muut luovuuden tuskassa olevat ovat marssineet pitkin metsiä ja varastoja etsimässä sopivia tuunattavia kohteita. Puutarhasta voi tehdä aikuisten kivaa tai ihan yhtä hyvin voi antaa mielikuvituksen laukata ja tehdä lasten tai teinien kanssa kivaa. Ajatushan on että puutarhaa pitää hoitaa jotta se pysyy hengissä. Asetelmaa ei tehdä vain yhtä katselukertaa varten. Tämä puuha ei maksa euroakaan kun hyödyntää ympärillä olevaa. Googlettamalla miniature gardens löytyy upeita luomuksia, jos haluat lisäinspiraatiota. Muutama hyvä idea on vielä muhimassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti