torstai 18. kesäkuuta 2015

Savusaunan jengiSavusaunan jengi kokoontui ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Nuori Paimentyttö, Sosiaalinen Taiteilija äitinsä ja poikansa kanssa sekä minä istuimme vierekkäin kaikki yhtä onnellisina hikoillen savusaunan mustilla lauteilla. Nuori Paimentyttö kertoi lähtevänsä heinäkuussa lammaspaimeneksi Kuusamoon Metsähallituksen kämpälle vahtimaan etteivät sudet syö lampaita. Sosiaalinen Taiteilija elpyi edellisen päivän näyttelyn avajaisista ja rupatteli iloisena tauluistaan. Mukava poikkeus, sillä aika usein lauteilla on ollut epäsosiaalisia taiteilijoita.. Äiti ja Poika huolehtivat Taiteilijan aikataulusta ja kotiinpaluusta. Kiireiset saunojat lähtivät omille teilleen. Minä sain nauttia pehmeistä löylyistä itsekseni viimeisen tunnin.

Tätä savusaunan rauhaa ja lempeyttä olen kaivannut pitkän talven. Nuori Paimentyttö on saunan vakiporukkaa viime kesältä. Muut jengiläiset lienevät vielä töissä kun tuttuja ei näkynyt. Juhannuksen jälkeen varmaan vilkastuu ja lauteille tulee ahtaampaa. Vaikka uimavesi on kylmää, niin pari kertaa kävin järvessä. Kaislat ovat vielä kovin lyhyitä eivätkä piilota uimareita. Siitä viis, ilman uimapukua polskuttelu on kivempaa.


Savusaunan riemuista pääsee nauttimaan Oriveden Purnussa. Kausilipun hinta on 20 euroa. Sillä hinnalla voi katsella kesän taidenäyttelyä, osallistua perjantaisin Asahi-liikuntaryhmään ja nauttia kaksi kertaa viikossa löylyistä.


Tekisi mieli jättää oma pyyhe merkiksi, että kohta tulen takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti