lauantai 27. kesäkuuta 2015

Herkkuja villivihanneksistaMiltä kuulostaisi nokkospesto, nokkossipsit, nokkos-saganaki, ketunleipäpannacotta tai vihersmoothie villivihanneksista? Ai, mitä villivihanneksia? Tässä kymmenen ensimmäistä: kuusenkerkkä, nokkonen, pihlaja, maitohorsma, koivu, poimulehti, puna- ja valkoapila, ketunleipä, voikukka, vuohenputki. Nokkoskeitto on minullekin tuttu, mutta sitten ei ole mitään käsitystä, mitä muuta näistä voisi tehdä. Pohjois-Teiskon maa- ja kotitalousseuran kurssilla opeteltiin villivihannesherkkujen tekoa. 


Teisko-Aitolahti lehden sivuilta löytyy (ei valitettavasti netissä) mm. helppo kurssilla valmistettu kuusenkerkkäherkun resepti. Maa-ja kotitalousnaisten kurssin materiaalina käytetään kirjasta nimeltä Kymmenen villiä vihannesta - kuusenkerkästä maitohorsmaan. Siellä on lisää tietoa ja reseptejä. En ensi googeloinnilla löytänyt sitäkään netistä..


Netissä on varmasti monia muitakin reseptejä. Kuusenkerkkä, puolukka, turkkilainen jogurtti ja digestive-keksi yhdistettynä on helppo herkku aloittelijankin valmistaa ja maistuu muuten hyvältä!


Tässä lisää reseptejä kokeilunhaluisille. Vinkkinä lehtijutussa on Jouni Toivosen Luonnon herkkuja arkeen ja juhlaan.

http://www.ruovesi-lehti.fi/kolumnit-kaikki/596-sopii-kuin-kuusenkerkka-puolukkaan


3 kommenttia:

 1. Minä olen jo monta vuotta suunnitellut, että pitäisi perehtyä villivihanneksiin paremmin, mutta en ole vain saanut aikaiseksi. Ketunleipää söin viime viikonloppuna suoraan metsästä, enkä tiennyt, että siitäkin voisi tehdä jotain. Siitä olisi varmaankin hyvä aloittaa, kun sen ainakin tunnistan varmasti. :-) Tosin ei noista muistakaan voi hirveästi erehtyä - edes minä. :-D

  VastaaPoista
 2. Kuusenkerkkä kuohuviini on arvosteltu laatu tuotteeksi, suosittelen.

  VastaaPoista
 3. Kyllä mäkin lähtisin varmoista liikkeelle. Kurssi on hyvä kun siellä on joku joka tietää ettei ryhdy ensimmäiseksi myrkkyjä maistelemaan.

  Minä pidän myös kuusenkerkkä kuohuviinistä. Joskus ostin kuusenkerkkähyydykettä, mutta se ei oikein iskenyt..

  VastaaPoista