keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kesään kätketytSarjakuvien ystävät tunnistavat tämän Auvisen talon Mämmilä-sarjasta. Tarmo Koivisto on asunut Orivedellä. Hänen sarjoissaan on tunnistettavissa muitakin paikkoja Orivedeltä, kuten vanha kellotapuli jne. Oikeassa elämässä talo on nykyisin Taitokeskus Auvisen talo. Auvisen vintillä on esillä kädentaitajien Iloa ja juhlaa kukilla -kesänäyttely 22.8 saakka.


Kukkateemaa on tarjolla erilaisin kattauksin. Minusta Marja Köpän vanhoista tapeteista valmistamat sisustustuotteet olivat kauniita. Tuttuja tapettiteemoja lapsuuskodin seiniltä voi löytää Köpän töistä. Lampunvarjostin voisi olla kiva... 


Taitokeskuksen alakerrassa on myynnissä lahjatavaraa ja käsityötavaraa kauniisti esille laitettuna. Orivesi on saanut uudet tyylikäät postikortit. Niitä kehtaa kyllä hyvin lähettää. Vaikka postikorttien lähettäminen on vähentynyt niin me lähetämme edelleen kortteja mummuille matkoilta. Sitäkin taitoa on hyvä pitää yllä. Onkohan kohta jo katoava kansanperinne?


Varsinainen väriläistä alakerrassa on Jukka Vesterisen Taitokeskuksen 45-vuotisjuhliin keväällä 2015 suunnittelema ryijy Kesään kätketyt. Ryijy koostuu neljästä pikkyryijystä, joiden teemana on pajunkissat, kurjenkellot, pitkät pellavat ja kultajyvät. Itselleen voi hankkia pikkuryijyn tai kaikki neljä kokonaisuutena. Ryijyjen keskelle muodostuu neliapila toivottamaan hyvää onnea. Yhtään neliapilaa en ole tänä kesänä vielä luonnosta löytänyt..

1 kommentti: