sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kesäliikuntaa luonnossa


Kesällä pitää aina kokeilla jotain hauskaa liikunnallista uutta. Tänä kesänä se on ollut asahiliikunta.
Asahiohjaaja, tanssitaiteilija Mirja Tukiainen on vetänyt perjantaisin ryhmää Oriveden Purnun nurmikentällä. Sateella ryhmä on siirtynyt Purnun kesätaidenäyttelyn sisähalliin taideteosten keskelle.

http://blyygiblumsteri.blogspot.fi/2015/06/marski-ja-rietas-lotta.htmlAsahissa tärkeää on mielen, hengityksen ja liikkeen yhdistäminen. Tavoiteena on harmonia ja rentous. Minulle tuli ensin mieleen jotkut itämaiset liikuntalajit esim. taiji. Asahi on kuitenkin suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä terveysliikuntamenetelmä. Liikkeet ovat sopivia kaikille riippumatta kunnosta, koosta, iästä tms. 
Meitä on ollut koolla kerralla kymmenkunta liikkujaa. Toiset ovat harrastaneet asahia pitkään. Osa on ollut ensikertalaisia. Mirja on taitavana ja kannustavana ohjaajana saanut meidät kaikki kankeat liikkeelle. Tunnin asahin jälkeen olo on varsin notkea ja rentoutunut. Minä olen nauttinut todella paljon ulkoliikuntatuokiosta. Voisin hyvin kuvitella jatkavani syksylläkin asahin parissa. Ajatus asahissa on että liikkeitä pystyy tekemään myös itsekseen kotona. Purnun avoin asahiryhmä kokoontuu 7.8 saakka.

Asahin jälkeen perjantaisin lihaksia pääsee lepuuttamaan Purnun savusaunan lämpöön. Tällaisia terveisiä lähettää savusaunan saunatonttu. 

http://blyygiblumsteri.blogspot.fi/2015/06/savusaunan-jengi.html


http://asahi.fi/index.php?id=3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti