maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kesäkonsertti RuovedelläKesäkonserteissa on ihan oma tunnelmansa. Esiintyjät kukkamekoissaan, kaunis auringonpaiste ja hyväntuuliset kesäihmiset luovat ihanan keveän ilmapiirin. Minä nostattelin konserttitunnelmaa Ruoveden satamassa skumpan äärellä katselemalla höyrylaiva Tarjanteen lähtökuhinaa.


Ruoveden kirkossa esiintyi kamarimusiikkifestivaalin päätöskonsertissa sunnuntaina 28.6. Wegelius-kamarijouset Okko Kamun johdolla. Konsertin solisteina esiintyivät huilisti Anna Amonoff ja viulisti Sergey Malov. Kirkko täyttyi innokkaista musiikin ystävistä ja varmaan myös Anna Aminoffin ystävistä, sillä hän on Ruovedeltä kotoisin. 

Olimme varustautuneet konserttiin varavaattein ja istumapehmustein, sillä vanhat kirkot ovat usein viileitä paikkoja ja penkit viimeisen päälle kehnoja istua. Yläparvella kuoropaikoilla oli kuitenkin hyvät tuolit ja täysi kirkko oli mukavan lämmin. Ulkona paistoi aurinko ja odotukset olivat korkealla.

Minä ainakaan en pettynyt. Jouset soivat pehmeästi ja solistit olivat vedossa. Yleisö oli niin innokasta, että se olisi taputtanut joka välissä. Ilmapiiri oli kesäisen kepeä ja kaunis. Musiikiksi oli valittu kansaan uppoavaa harmoniaa ja Sibeliusta juhlan kunniaksi. Käsiohjelmassa oli hyvät teosesittelyt.


Konsertti oli omistettu ruovesiläisen merkittävän vaikuttajan Alexander Aminoffin muistolle.  Alexander Aminoff eli elämänsä Ruoveden Pekkalan kartanolla. Punakaartilaiset surmasivat hänet omassa työhuoneessaan 1918. Solisti Anna Aminoff on hänen lapsenlapsensa. 

Konsertin jälkeen kiertelin kirkon pihalla ja kyselin paikallisilta tietäjiltä Aminoffin hautapaikasta. Monen vaiheen jälkeen selvisi, että Aminoffin sukuhauta on Ruoveden kirkon vieressä olevassa pienessä rakennuksessa. Konsertin jälkeen myös Alexander Aminoff sai ruusun. http://www.pekkalankartano.fi

Minulla oli mukava kesäretki Ruovedelle. Konsertti oli erinomainen ja ilma kesäinen. Konsertin jälkeen kävelin vielä laivarantaa jäätelölle ja nauttimaan auringon lämmöstä. Se on kesää se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti