tiistai 23. kesäkuuta 2015

Marski ja rietas LottaNäen lievän tyytyväisyyden punan nousevan Marskin poskille kun rietas Lotta tekee selväksi, että seura kyllä kelpaa. Lotta katsoo Marskiin tuttavallisesti. Luulen, että tämä ei ole ensimmäinen kerta kun nämä kaksi kohtaavat. Tämä on minun tulkintani heidän kohtaamisestansa. Jokainen voi rakentaa oman tarinansa Marskin ja Lotan välille.

Marskin kuuluisa ratsastajapatsas Helsingissä Kiasman edessä on Aimo Tukiaisen käsialaa. Hän valmisteli patsastaan Oriveden Purnussa. Tuolta ajalta on Purnun työpajassa luonnoksia Marskista. Tukiaisen työpaja on saanut vieraita, kun Emma Helle on tuonut kesänäyttelyyn omat teoksensa. 


Minusta Helle on käyttänyt tilaa hauskasti hyväkseen asettaessaan töitään esille. Tukiaisen ja Helteen teokset sekä tila ovat vahvassa vuoropuhelussa keskenään. 


Tämä kukkaiskansan asukas lähteellä on minun suosikkini.


Purnussa on pidetty kesänäyttelyitä vuodesta 1967. Taiteilijoiden teoksia on esillä useassa eri hallissa. Tänä kesänä on mahdollisuus tutustua16 eri taiteilijan töihin. Luhtikahviossa voi poiketa kahvilla. Alueella on savusauna, jossa saa kylpeä näyttelylipun hinnalla maanantaisin ja perjantaisin. Uimarannalla voi polskutella kelien salliessa. Tänä kesänä voi perjantaisin liittyä myös Asahi-liikuntaryhmään. 


Minun suosikkini on tänä kesänä Emma Helle. Muitakin mielenkiintoisia tekijöitä on esillä. Kannattaa käydä viihtymässä ja etsimässä omaa suosikkia. Näyttely on avoinna 9.8.2015 saakka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti