keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Muikkuja ja lättyjä iltanuotiollaPuumalan kesäretkellä pääsimme serkkukylään Saimaan rannalle. Päivän mökkipelien ja urheiluaktiviteettien jälkeen meille tarjottiin iltanuotiolla mahtavan makuisia savustettuja muikkuja. Kalanvieroksujille oli myös nuotiomakkaraa. 


Jälkiruokana oli lättyjä niin paljon kuin maha veti. Ja kyllähän niitä mahtui.


Saunan ja uinnin jälkeen järvelle tuijottelu kauniissa kesäillassa oli kaikille mieluisaa puuhaa. Samalla siinä saatoi päivittää kuulumiset ja muistella menneitä. Hyttysiäkään ei ollut kiusoiksi asti. Meillä oli oikein viihtyisää.


Sanonnan mukaan suku on pahin ja erityisen paha kesällä kun nurkissa notkuu kaiken sorttisia kummin kaimoja lomamatkalla. Minulla on ihan mukava suku. Serkkuja minulla on noin viisikymmentä, jotka kaikki tunnen enemmän tai vähemmän. Minusta on mukava nähdä sukua. 

Miehelle on ollut opettelemista kun meillekin kotiin tai mökille saattaa yhtäkkiä ilmoittamatta pölähtää vierailulle hänelle vieraita ihmisiä. Mutta kaikkeen tottuu, sanoi mies kun serkkuja oven täydeltä pukkasi / sanoi pässi kun päätä leikattiin...? Kotimaan matkoilla hän on ottanut tavaksi ihmetellä, että eikö tässä kaupungissa asu yhtään serkkua. Taitaa oikein odottaa, että joku löytyisi :)

7 kommenttia:

 1. Blogini vavustajana toimii mies, hänen ottamansa kuva. Kerron kehut, on varmaan tyytyväinen :) Minulla hajosi loman alkajaisiksi kännykkä ja kamera. Kuvat on nyt padillä otettuja. Mutta tunnelma välittyy niinkin. Ilta oli ihana soutelulle.

  VastaaPoista
 2. Sinulla on serkkuja tuplaten mitä minulla. Meillä on taas heinäkuussa serkkutapaaminen, jossa osanottajia on lähempänä sata. Osa serkuista on jo isovanhempia!

  VastaaPoista
 3. Meillä serkussarjan nuorin on iältään yli 40 v.. Puheenaiheena on yleensä ensimmäisenä sairaudet ja vaivat ennen kuin päästään asiassa eteenpäin :)

  VastaaPoista
 4. Tuttu juttu, meilläkin naisväen yksi aihe on vaihdevuodet; tulevat, olevat tai menneet!

  VastaaPoista
 5. Se hyvä puoli on vanhoissa serkuissa, että muisti pätkii kaikilla, niin kaikki voivat olla oikeassa, kun kukaan ei muista miten asia viimeisen päälle oikeasti on. Minähän en ole niin vanha ettenkö muistaisi asioita prikulleen ;)

  VastaaPoista
 6. Tänään muuten pötkähti taas kaksi serkkua ovesta sisään. Toisen serkun olen nähnyt keväällä, veljensä viimeksi muutama kymmenen vuotta sitten. En olisi kyllä tuntenut jos olisi kadulla tullut vastaan. Vähn on tuo tukan värikin muuttunut...

  VastaaPoista