sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Upea elämys - KLONKKLONK tarjosi konsertin, joka sisälsi ääniä, valoja, visuaalisia asetelmia, helmiä, upeita leideijä. Konsertti oli enemmän kuin pelkkä konsertti, se oli upea elämys! Olo oli kuin musiikin kohdussa, jossa sinut ympäröidään elämällä ja sykkeellä. 

KLONK eli Klemetti-Opiston Naiskuoro rakensi kuoronjohtaja Marjukka Riihimäen, koreografi Päivi Järvisen ja säveltäjä Tellu Turkan kanssa Oriveden Opiston kuoroleirillä kokonaistaideteoksen nimeltään Enkeleitä ja arjen jumalattaria, joka esitettiin yleisölle Klemetin kesä -konserttisarjassa. Esityspaikkana oli Oriveden Suoja.

Konsertti alkoi sillä, että yleisö sai matkata kymmenen hengen ryhmissä musiikillisen metsän halki konserttisaliin. Metsä oli rakennettu laulajista jotka seisoivat toisistaan erillään silmät kiinni hämärässä tilassa tuottaen erilaisia ääniä. Yleisö vaelsi hiljaa laulajien lomitse omille paikoilleen. Mahtava intro konserttiin!

Kun konsertti alkoi salin puolella niin valot sammuivat. Kuorolaiset saapuivat sisälle pimeään saliin takaovesta hiljaa paljain varpain aloittaen esityksen yleisön takana. Illan edetessä he liikuivat salin seinustoilla ympäröiden koko yleisön edestä, takaa ja sivuilta. Välillä he olivat pienissä ryhmissä salin neljässä nurkassa. Yhtäkkiä he siirtyivät yleisön keskelle laulamaan ja haastamaan kuulijoita. Salin edessä he avasivat verhot ja muodostivat visuaalisesti kauniita asetelmia. Rytmiä ja liikettä tuli pitkistä valkoisista helmistä, jotka toimivat rytmisoittimina ja välillä ne yhdistivät laulajia. 

Oli aivan uskomaton kokemus olla musiikin ympäröimänä. Kuvittelin, että siltä ehkä tuntuu pienestä ihmisen alusta äitinsä kohdussa, kun hän kuuntelee ympäriltä tulevia ääniä. Kuoro äänteli, lauloi, huohotti, huokaili. Äänimaailma oli rikas, vahva ja monipuolinen, upeaäänisiä naisia. Minä elin kuoron mukana jokaisessa sekuntissa ihokarvat kananlihalla. On vaikea pukea sanoiksi illan koskettavaa tunnelmaa. 

Olimme kuuntelemassa konserttia kolmen hengen porukalla. Kaikilla on varmasti erilainen musiikkimaku ja -tottumus. Kaikki kuitenkin pidimme konsertista tosi paljon. Tämä oli hieno, erilainen, upea elämys ja minulle ihana loman aloitus.

PS. Kiitos Johanna Raiviolle valokuvasta 

PPS. Helmet ovat vaativa rytmisoitin. Pieni epätarkkuus rytmissä poistuu varmaan useammalla yhteissoittoharjoituksella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti