sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kesävintin hämyssäEnnen vanhaan monen talon ikkunalla oli tällainen posliini- tai kipsikoira. Jos isäntä oli poissa kotoa niin koira katseli ikkunasta ulos. Isännän ollessa kotona koira katseli sisälle huoneeseen. En tiedä oliko tämä viestinä naapurin isännälle vai mikä oli ajatus.. Meidän kesävintti on nyt siivottu ja kesäasukkaat talossa. Koira katselee meidän touhujamme uteliaana.


Kesävintissä meillä on majoitustilaa, jos vieraita on enemmän. Yhden kesän urakka oli laittaa vintille lattia ja nukkumaorret. Savupiipun siistiminen oli minun heiniäni. Olen säilyttänyt pienen museotavaranurkkauksen. Sieltä löytyy vanhoja työkaluja ja erilaisia säilytysastioita yms. Talon viimeisen hevosen suitset on ripustettu seinälle. Äitini vanhat tanssikengät on laitettu talteen. Minun ja sisarusteni nallet istuvat isäni tekemällä syöttötuolilla.


Varsinkin sateella on kiva laiskotella vintillä. Sieltä löytyy lukemista. Minusta on mukava vetää peitto korville, kuunnella sateen ropinaa, ottaa päiväunet ja haaveilla auringonpaisteesta. Nuoriso käy vintillä hiplaamassa vanhoja pehmolelujaan ja varmistamassa että mitään ei ole laitettu kirppikselle myyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti