sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kartanolla kakkukahveillaBastvikin kartano on vihreä keidas meren äärellä Espoossa Kummelivuorella. Länsiväylältä on lyhyt matka kartanolle. Cafe Bastvik tarjoilee kartanoaamiaista, lounasta ja muita herkkuja kahtena päivänä kuukaudessa. Aamiaiselle on syytä tehdä etukäteisvaraus, jos haluaa varmistaa istumapaikan. Keväällä oleva bliniviikonloppu on kuulemma tosi odotettu ja suosittu. 


Poikkesimme kartanolle iltapäiväkahville. Istumapaikkoja sai hetken hakea, vaikka aukioloaikaa oli enää tunti jäljellä. Pienet salit ja lasierkkerit tarjosivat viihtyisiä oleskelunurkkauksia. Tarjoilupöytä oli täynnä kuuden euron kakkupaloja. Valinnanvaraa oli jokaiseen makuun. Minä valitsin porkkanakakun ja se oli loistava. Mies ei oikein pitänyt raakasuklaakakusta, jota testasi. No  testattua se kuitenkin tuli.


Kaikki kakut olivat oikein kauniita katsella. Tee oli hyvää ja haudutettua. 


Tunnelmallinen kirjastohuone oli minun suosikkini. Se sopii mainiosti pienelle seurueelle. Siellä voi istua rauhassa omalla porukalla muiden häiritsemättä. 


Lasierkkerin ikkunoista näki puistoon ja merelle.


Teen ystävät voivat ostaa hyllystä kotiin viemisiksi luomuteetä.


Seinillä oli enimmäkseen vanhoja tauluja, mutta uudempaakin tuotantoa löytyi.


Ulos on sijoitettu tuoliryhmiä eri puolille pihaa, joihin voi istua ihastelemaan maisemia, jos sää on suotuisa. Sieltä voi seurata kartanon kotieläimiä.


Kartanolle on hankittu neljä lammasta maisemanhoitajiksi. Olivat vielä vähän arkoja kesän alkajaisiksi. Eikähän se rohkeus kasva kun ovat koko kesän rapsuteltavana. 


Netistä löytyy kahvilan aukioloajat. Se on auki vuoden ympäri, mutta vain kuukauden ensimmäisenä viikonloppuna eli kahtena päivänä kuukaudessa. Kannattaa laittaa kalenteriin. 


Suosittelen vierailua kartanolle, jos haluaa hetken kokea menneen ajan tunnelmaa. Mukava miljöö, ystävällinen palvelu ja hyvät tarjoilut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti