torstai 14. tammikuuta 2016

Orkidean kauneuttaKaikki neljä orkideaani ovat hienosti kukassa tai vähintään nupulla. Vanhin orkideoista kukkii jo viidettä vuotta. Välillä kukat putoavat ja kasvit keräävät voimia, sitten taas nousee uusia nuppuja esille. Vanhin kukista jemmaa vielä eikä aukaise nuppujaan, mutta kohta punaiset kukat koristavat keittiön ikkunalla. Pieni vaaleanpunainen tekee suloisia minikukkia. Kaksi isoa valkoista kukkaa kasvattavat kerralla useita kukkavanoja. Vaikka muita kukkia en saa kukkimaan, niin onneksi orkideat ilahduttavat ympäri vuoden.

4 kommenttia:

 1. On sinussa jonkinlaista viherpeukalon vikaa.

  VastaaPoista
 2. Yksi tärkeä taito on ettei kastele liikaa.. No en kyllä kastele liikaa :)

  VastaaPoista
 3. Wau, en ole koskaan onnistunut saamaan orkideoita kukkimaan :( Ihailen niitä siis puutarhassa: http://mrssuvi.com/2016/01/09/flower-power/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mnäkin melkein heitin roskiin ensimmäisen orkideani kun se pudotti kukkansa ja näytti aika riutuneelta. Se oikeastaan unohtui ikkunalle ja kun ei kokonaan kuollut niin annoin olla pelkkien lehtien kanssa. Pian siihen kasvoi uusi kukkavana ja pikkuhiljaa nuppuja ja uusia kukkia. Kokeile, mutta älä kastele liikaa. Minä laitan kerran viikossa vettä ja ihan suoraan purkkiin eikä mitään liottelua. Luulen että oikea valo on tärkeää.

   Poista