lauantai 30. tammikuuta 2016

Kolumbialainen iltaVietimme perjantai-iltaa iloisissa kolumbialaisissa tunnelmissa. Bändi soitti eteläamerikkalaisia biisejä, kansa tanssi ja lauloi mukana. Espanjankielinen puheensorina sekoitettuna englantiin, ruotsiin ja suomeen toi hauskaa sekamelskaa tunnelmaan. Teinikin totesi olevansa kielikylvyssä. Juhlahuoneisto oli piippuhyllyä myöten aivan täynnä juhlijoita.

Tarjolla illassa oli eteläamerikkalaisia herkkuja tamaleja. Taikina on tehty maissijauhosta, lisukkeena näissä maistamissamme tamaleissa oli mm. kanaa ja paprikaa. Tamalet valmistetaan maissi- tai banaaninlehdistä tehtyihin kuoriin, jossa ne höyrystetään kypsiksi. Maku oli melko mieto, mutta herkullinen. Kiva maistella jotain sellaista, mitä ei ole aikaisemmin tullut vastaan. Kokki kertoi, että tamaleja syödään usein jouluna, uutenavuotena tai muissa juhlissa. Valmistaminen vaatii aikaa ja vaivaa, joten ihan jokapäiväinen ruoka se ei ole. Seuraksi juotiin alkoholitonta inkivääriolutta. Meillä oli huippu kiva ilta! 


Hyväntekeväisyysillan tuotto suunnattiin Kolumbian slummeissa organisoiduille lasten päiväkerhoille. Kasvonsa tämän työn tulemiseen on antanut myös Kolumbiassa syntynyt ja lapsena siellä asunut mediapersoona Esko Eerikäinen, joka osallistui iltaan tyttärensä kanssa.

www.kolumbianlapset.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti