torstai 9. maaliskuuta 2017

Tunteiden kiitotielläTeatterimuseosta Kaapelitehtaalla löytyy Suomen juhlavuoden hyväntuulen näyttely. Rakkausteemalla pääsee tunteiden kiitotielle. Teatterin maailma jos mikä tarjoaa tunteiden vuoristorataa. 


Minusta oli ihana kierrellä ja katsella näytelmien puvustuksia ja näyttämöiden pienoismalleja. Vain mielikuvitus on rajana, kun taidokkaat puvustajat ja lavastajat luovat fantasiamaailmoja. 


Nukketeatterin puolelta löytyi vanhoja tuttuja, muistaako joku?


Tämä onnellinen ja värikäs näyttely tarjosi miellyttävän irtioton arjesta.


Samasta talosta löytyi Hotelli- ja ravintolamuseon puolelta hauska tuoksubaari. Minä en osannut arvata kovinkaan montaa tuoksua. Taitaa olla harjoituksen puutetta.


Hissillä pääsee kulkemaan eri kerroksissa ja museoissa. Hissin seinät on päällystetty hyvän tuulen viesteillä.


Kaapelitehtaan alakerrassa on Valokuvataiteen museo. Siellä oltiin vakavien teemojen äärellä. Omassa puheenvuorossaan pakolaiset kertoivat tarinoitaan itselleen merkittävien valokuvien kautta. Päänäyttelyssä Poliittisen valokuvan festivaaleilla teemana oli ruoka. Puhuttelevia näyttelyitä molemmat, mutta samalla melko raskaita.


Kaapelitehtaalla on useita gallerioita, joissa voi piipahtaa. Pia Kousan teos MUU galleriassa jätti päällimmäiseksi hyvän mielen.


Museokorttiretki Nro 35

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti