torstai 2. maaliskuuta 2017

Teini kokkaa XII



En ole pitkään aikaan kertonut teinin hauskoista kouluprojekteista, jotka liittyvät ruuanlaittoon. Viimeisin projekti oli perinneruoan valmistaminen modernilla twistillä. Tehtävään kuului haastattelu, jossa teini selvitti perheen perinneruokia. Minun osuuteni oli kertoa sukuni karjalaisista ja satakuntaisista juurista. Oli hauska muistella kummankin suvun juhlia, joissa näitä perinneruokia saatiin maistella. Teini jatkoi tehtävän syventämistä mummuhaastattelulla. Keskustelun pohjalta hän valitsi valmistettavaksi ruuaksi karjalanpaistin. 

Kauppareissulla miehen avustuksella hän haastatteli lihatiskin myyjää ja yhdessä valikoitiin valmistukseen sopivat ainekset. Resepti löytyi tietysti netistä. Yön yli haudutettu karjalanpaisti sai kaikilta kiitosta. Moderni sävy ruokaan tuli perunamuusista, joka sai kauniin värin uunissa pienissä kipoissa. Lihat vain kippoon muusin seuraksi ja syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti