sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kotikonsertti - RhizottomePääsimme mukaan kotikonserttiin VantaalleEsko ja Seija kutsuivat meidät kotiinsa parinkymmenen muun musiikin ystävän kanssa. Keittiöstä loistavien lohileipien ääreltä siirryimme musiikin ihmeelliseen maailmaan kuuntelemaan mainiota ranskalaista duoa nimeltään Rhizottome. 


Duo on soittanut yhdessä kymmenisen vuotta. Armelle Doussetin soitin on harmonikka ja Matthieu Metzler soittaa sopraninosaksofonia. 


Duo on itse säveltänyt esittämänsä kappaleet. Vaikutteita on niin Ranskasta, Japanissa kuin muustakin maailmanmusiikista. Musiikista löytyy niin jazzin, kansanmusiikin kuin muun nykymusiikin sävelkieltä. Tarjolla on monipuolinen cocktail, jota on vaikea laittaa selkeästi mihinkään musiikilliseen lokeroon, eikä siihen ole tarvettakaan.


Matthieun esiin kaivaman talk boxin ääni istuu mainiosti harmonikan kanssa. Duo eläytyy vahvasti esittämäänsä musiikkiin. Armellen taustalta löytyy tanssijankin koulutus. On koukuttavaa katsella hänen vahvan fyysistä soittoaan, joka tanssittaa myös kuulijaa. Teki mieli nousta ylös tuolista liikkumaan musiikin tahtiin.


Kotikonsertti ei ollut ensimmäinen kerta kun kuulimme tätä loistavaa duoa.


Kuuntelimme heitä Espoon Sellosalissa maaliskuun alussa, kun he aloittivat Suomen ja Baltian konserttikiertueensa. Siellä ihastuimme tähän energiseen soitantaan ja halusimme kuulla lisää. Vantaalla siihen oli mainio mahdollisuus.


Sellosalissa oli samassa konsertissa Unissakävelijöiden levynjulkistamiskeikka. Hieno ääniteos on tuo heidän uusi levynsä. Ammattilaiset ovat olleet asialla.


Koko komea muusikkoporukka ilahdutti myös yhteissoitolla.


Hieno oli tuo ilta ja mukava, että pääsimme Vantaalle jatkamaan fiilistelyä


Kiitos Esko ja Seija! Kiitos Charles Gil! Ja kiitos tietysti upeat muusikot Armelle ja Matthieu! Heitä on mahdollisuus kuunnella maanantaina 13.3 Keravalla ja sen jälkeen pitkin poikin Suomea kiertueella. Menkää kuuntelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti