maanantai 20. maaliskuuta 2017

Sushia ja Matchaa



Meidän perheen herkkuhetkellä on usein tarjolla japanilaista ruokaa. Mies ja teini pyörittävät taidokkaasti nigirit ja makit pöytään. Misokeitto ei ole teinin suosikki, mutta minä pidän siitä. 


Jälkiruuaksi avasimme Matcha-pussin. Matcha on hienoksi jauhettua japanilaista vihreää teetä. Meidän jauhe oli makeutettu kidesokerilla. Jauhetta käytetään yleensä teen valmistukseen teeseremonioissa, mutta sitä voi ripotella myös vaniljajäätelön päälle mausteeksi. Minä lisäsin annokseeni vähän kinuskikastiketta ja Tallinnasta tuotuja kuivattuja mustikoita. Yhdistelmä oli herkullinen. Pelkkä Matchakin olisi toki riittänyt jäätelön seuraksi. 


Ruuan kanssa juotavaksi haimme kellarista Maltan lomamatkalta tuodun Chardonnay viinin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti