sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kevätretkellä SaksassaSaksan kevätretkemme ensimmäinen kohde oli Mainz. Lento Helsingistä Frankfurtiin meni nopeasti ja matka lentokentältä Reinin rannalle Mainziin vielä nopeammin. Junalla olisi päässyt sinne lentokentältä suoraan parissakymmenssä minuutissa, mutta neljän hengen seurueemme mahtui hyvin yhteen taksiin ja kuudellakumpillä pääsi helposti hotellille saakka.


Kaikkialla kevätkukat puskivat kovasti näkyviin. Lehtiäkin oli jo joissain puissa. Hotellin ovenpieleen oli istutettu kauniita keväisiä kukkaistutuksia.


Hotellin sisätiloissa oli laitettu esille erilaisia leikkokukkia.


Ikkunoilla oli hauskoja pääsiäiskoristeita. 


Muutenkin Mainzissa oltiin jo kovasti valmiita pääsiäisen tuloon. Suklaapupuja ja munia oli myynnissä.


Torilla oli valmiiksi maalattuja oikeitakin kananmunia. Värit olivat varsin iloisia.


Kananmunia vahti tämä topakka tyyppi. En tiedä oliko se kana vai kukko, mutta komea näky se oli ja ihan elävä. Välillä se aukaisi silmiään kurkistaakseen, mitä tyyppejä torilla liikkui.


Torilla oli myynissä ihanan värisiä kevätesikoita. Ne ovat minulle oikeita kevätkukkia.


Muitakin kukkakojuja oli torilla. Pajunkissoja, kukkakransseja, tulppaaneja, helmililjoja ja vaikka mitä oli tarjolla. Vaikka keli oli välillä vähän harmaa, niin nuo kauniit kukat toivat piristystä ja valoa. Lämpöasteita oli päivällä sellaiset 6-8, mutta se jo tuntui ihan mukavalta.


Sillä aikaa kun mies osallistui seminaariin, niin minä saatoin rauhassa kierrellä Mainzin nähtävyyksiä... ja kenkäkauppoja. Tästä myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Te olette varsinaisia asuntosäästäjiä, alvariinsa poissa kotoa!Joko seuraava kohde on tiedossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaan matkailua toistaiseksi, kunnes elokuussa on tarkoitus lähteä pariksi viikoksi Unkariin. Mies kyllä matkailee sitä ennenkin, mutta minun pitää nyt rauhoittua hetkeksi.

   Poista
 2. No sinnekin jo ehditte!! Ihanan kevaista. Pitaisko meidankin tehda paasiasmatka Saksaan. Kielen taitoni vaan havettaa vaikka Goethe-instituutissa olenkin juuri opiskellut monta lukukautta. Nyt on ollut taukoa monta kuukautta ja kielen taito nolla.

  VastaaPoista
 3. Mä yritin kovasti käyttää koko saksankielen varastoni. Välillä onnistui, välillä ei niin mennyt putkeen. Juu, loma on kivaa, mutta huh kyllä töihin palatessaan sitten huomaa olleensa poissa ja täytyy painella 110 lasissa.

  VastaaPoista
 4. Noista maalatuista munista muistuu mieleeni, että viime pääsiäisen alla meidän lähikaupassa oli myytävänä valmiiksi keitettyjä, värjättyjä munia. Silloin tykkäsin, että se on uusavuttomuutta mutta taitaakin olla ihan mannermainen tapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä mietin samaa ja ajattelin mielessäni, että värivalinnatkaan eivät tuntuneet aivan omilta.

   Poista