maanantai 21. maaliskuuta 2016

Runoilija, jonglööri ja muusikkoVoiko samassa esityksessä yhtäaikaa esiintyä runoilija, jonglööri ja muusikko? Nämä kolme miestä ovat päättäneet, että kyllä voi. Heidän esityksensä oli osa Huumorin ja satiirin symposiumia viikonloppuna Orivedellä. Juha Rautio, Miika Nuutinen ja Rauli Katajavuori ovat rakentaneet yhteisen Runosirkuksen, jossa voi ihmetellä tätä absurdia yhdistelmää.


Tätä outoa seuruetta ihmetellessä joutui laittamaan kaikkensa likoon, että ymmärsi mitä runoissa sanotaan, että näki millaisia temppuja tehdään, että kuuli kuinka musiikkia esitetään. Ja kaikki tämä yhtäaikaa. Siinä ei putkiaivoilla pärjännyt. Ihmeellisellä tavalla nämä erilaiset asiat tukivat toisiaan ja saivat katsojan uppoutumaan intensiivisesti esitykseen.


Esitys oli leppoisa ja hauska, vaikka välillä angstiakin oli tarjolla. Kaveruksilla on pitkä yhteinen taival.  Mitähän merkillistä he vielä keksivätkään yhdessä? Mielenkiinnolla jään odottamaan. Minä pidän oudoista jutuista. Yksi esiintyjistä eli Rauli Katajavuori toimii sirkustaiteen läänintaiteilija. Siinä on sopiva paikka keksiä kaikkea uutta ja ihmeellistä koko palkan edestä.

Oriveden Nauru symposium on järjestetty vuodesta 2006 lähtien Oriveden opistolla. Viikonlopun aikana on mielenkiintoisia esityksiä ja keskusteluja huumorin lähteillä. Hauskaa meininkiä enimmäkseen, mutta aina kaikki ei osu omaan nauruhermoon, kuten joutui välillä toteamaan. Minä pidän eniten hauskasta tilannekomiikasta. Kaksimielisyydestä ja alapäänhuumorista en jaksa kauan innostua. Älykkäistä vitseistä tipun heti alkumetreillä... sillä mennään...

4 kommenttia:

  1. Onhan se hyva kun on toimintaa, vaikka ei kaikki omalle hermolle sopeudukaan.

    VastaaPoista
  2. Näin on, sitten voi vain ihmetellä, päivitellä, paheksua, kummeksua jne mutta toimintaa pitää olla.

    VastaaPoista