maanantai 7. maaliskuuta 2016

Mainzin nähtävyyksiäAloitin Mainzin nähtävyyksien katselun kirkkoaukiolta. Aukion toisella reunalla seisoi jyhkeä Dom ja toisella reunalla oli kauniita koristeellisia taloja. Katedraalia kutsutaan Domiksi. Dom on valtavan iso ja melko pelkistetty kirkko sisältä. Kannattaa kurkata sisään. Sen edessä on iso kävelijöille varattu aukio. Aamulla paikalla oli vain muutamia koululuokkia retkellä ja tavarankuljettajien autoja ohikulkumatkalla. Kahviloiden terassit olivat tyhjiä. 


Perjantaiaamuna torin täyttivät kukkien, vihannesten, hedelmien ja muiden ruokatavaroiden myyjät ja innokkaat asiakkaat, jotka olivat hankkimassa viikonlopun ruokatarpeita. Aukion reunoilta alkoivat kenkä-, vaate-, ja muiden kauppojen rivistöt.


Kävelykatuja oli Mainzissa paljon, mikä minusta oli mukavaa. Yksi viihtyisä katu kuljeskella oli Augustinerstrasse. Siellä oli paljon kivoja putiikkeja, kuppiloita, koristeellisia vanhoja taloja, kirkkoja jne. Kesällä katu on varmaan tupaten täynnä, mutta nyt sitä sai kävellä melkein yksin koiranulkoiluttajien kanssa.


Tämän kadun varrelta löysin Augustinerkirchen. Sisään kun astui, niin ei voinut kun ihmetellä sitä koukeroiden ja krumeluurien määrää, joka kirkossa oli. Sisustus oli niin ylipursuava ettei tiennyt oliko se kaunis vai kamala, viihdyttävä ainakin kun yritti saada selkoa kaikista yksityiskohdista. Mukava siellä oli istua hetki ja katsella kattokoristeita.


Yksi mainitsemisen arvoinen vierailukohde Mainzissa on Römerpassage ostoskeskuksessa sijaitseva museo, jossa on esillä Mainzin kaivauksissa esille tulleita esineitä ja rakennelmia. Museo on aivan ilmainen ja minusta mielenkiintoinen. Ei voi kun kadehtia mainzilaista historian opettajaa, joka voi viedä oppilaansa katsomaan uskomattoman vanhoja juttuja aivan livenä. Museossa voi kuunnella myös erilaisia esityksiä ja museon herra esittelee museota mielellään ja tietää paljon!


Mainzissa on kiva kuljeskella pitkin Reininjoen vartta ja katsella kevään etenemistä sekä erilaisten laivojen ja veneiden kulkua joella.


Mainzin ravintoloista ja kuppiloista myöhemmin lisää juttua.

2 kommenttia:

  1. Korkeuksissa olevien koristeiden katselussa on yksi pulma: niska vääntyy. Pitäisi heittäytyä selälleen kirkonpenkille tutkimaan näkymiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kirkko oli aivan tyhjä jotta olisi aivan hyvin voinut heittäytyä kirkon penkille kattoa tuijottamaan tai vaikka ottamaan pienet iltapäivätirsat.

      Poista