lauantai 27. helmikuuta 2016

Lontoon vanhin viinibaariLontoossa Embankmentin metroaseman läheltä löysimme mielenkiintoisen kellarikuppilan. Pieni kurkistus kulman taakse sivukujalle, nuhjuinen ovenpieli ja rappuset maan alle. Siellä sjaitsee Gordonin baari, joka väittää olevansa kaupungin vanhin viinibaari. Se on perustettu vuonna 1890.


SIsälle kun astui niin silmien kesti vähän aikaa sopeutua pimeään. Tarjolla oli kaikenlaista hyvää nälkäisille. 


Listalta löytyi erinomaisia juustoja, kylmiä alkupalalautasia, lämpimiä ruokia, jälkiruokia ja valtava vaalikoima viinejä, samppanjoita jne. muttei yhtään oluita tai siidereitä. Minä söin ihanan mureaa ja mauskasta lammasta, teinille maistui kala ja mies herkutteli possulla ja kasviksilla. Ruuat oli maustettu erinomaisesti ja annokset olivat todella runsaita. Lounaaseen kuului myös salaattilautanen, jonka sai itse koota. Kaikki ruoka ja juoma piti itse noutaa tiskiltä.


Perimmäinen kellarihuone oli valaistu pelkillä kynttilöillä. Vähään aikaan ei meinannut erottaa, onko pöydissä tilaa. Pienen istuskelun jälkeen silmä jo tottui hämärään. Tila oli todella matala ja lattia kalteva. Siellä oli kuitenkin oikein tunnelmallista ja lämmintä. Mikähän paikka tuokin kellari on aikoinaan ollut, ehkä salakapakka...


Lontoossa ravintoloita riittää, mutta tämä oli persoonallisimmasta päästä. Menisin uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti