lauantai 27. helmikuuta 2016

Kello viiden teellä LontoossaMinä olen teen juoja, enkä juo kahvia juuri ollenkaan, kun vatsani ei sitä kestä. Lontoossa oli tarjolla hyvää teetä niin aamulla, iltapäivällä kun illallakin. Hotelliaamiaiseen kuului teetä ilman muuta. Kunnon english breakfast paahtoleivän, pekonin, munan ja papujen kanssa takasi hyvän päivän ja aamupalan seurana piti tietysti saada teetä, kuinka muuten.


Iltapäivällä teen seuraksi kaipasi jotain makeaa. Ben's Cookies keksit suoraan uunista otettuna olivat syötävän ihania! Mutta eivät hassumpia olleet kahviloista saadut croisantit, muffinssit ja teeleivätkään.


Covent Gardenissa oli pikkuruisia teeputiikkeja. Myyjät houkuttelivat asiakkaita sisälle tarjoilemalla pienistä mukeista teemaistiaisia. Englannin Itä-Intian kauppakomppanian teen myyjä sai houkuteltua meidät sisälle liikkeeseensä. Alunperin kauppakomppania luotiin helpottamaan kaupankäyntiä Intian ja Britannian välillä. Sittemmin kauppakomppanian maine on mustunut valloitussodissa ja ooppiumikauppoissa. Monopoli lakkautettiin ja kauppakomppania kuopattiin. Nykyinen kauppakomppania parantaa imagoaan reilun kaupan tuotteillaan. Covent Gardenin teekaupassa oli myynnissä myös varsin koreita teekannuja ja -mukeja. Minä ostin kotiin tuomisiksi vihreää Jasmin-teetä. 


Teini väitti juoneensa vajaan viikon Lontoon matkan  aikana teetä enemmän kuin koko siihenastisen elämänsä aikana. Englannissa on kyllä paljon teevaihtoehtoja erilaisiin makuihin. Minä teenjuojana nautin näistä hyvistä vaihtoehdoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti