perjantai 5. helmikuuta 2016

Chile - melkeinYK:n listalla on tällä hetkellä 193 itsenäistä valtiota. Olen vieraillut niistä noin viidessäkymmenessä. Maailmanympärysmatkaltamme vuodelta 2001 löytyy valtioita, jotka liittyvät Melkein-sarjani postauksiin. Vai mitä sanotte seuraavista läheltä piti valtioista. 

Pitkä kierroksemme maailman ympäri alkoi lennolla, jonka ensimmäinen välilasku oli Madridissa. Koskaan en ole käynyt ennen tuota koneen vaihtoa, enkä sen jälkeenkään ainoallakaan Espanjan saarella, puhumattakaan manner-Espanjasta. Olen siis melkein käynyt Espanjassa, mutta ei ihan, kun välilaskua ei lasketa. Espanja on siis bongaamatta. Barcelona on kyllä houkuttanut jo pitkään.

Seuraava matkamme välilasku oli Santiago de Chilessä. Lentokentältä pääsimme jatkolentoa odotellessa ulos ihailemaan Andeja ja haistelemaan Etelä-Amerikan tuulia. Mutta tätä ei voi vielä laskea Chilen vierailuksi. Ensimmäinen varsinainen matkakohteemme oli kuitenkin Rapa Nui eli Pääsiäissaaret ja sehän kuuluu Chilelle. Olen siis käynyt virallisesti ottaen Chilessä, mutta koska en ole käynyt mantereen Chilessä niin on sellainen olo, että on käynyt vain melkein Chilessä. Pääsiäissaaret oli kyllä hupaisa matkakohde, silloin vielä tosi hiljainen saari.


Pääsiäissaarilta jatkoimme matkaa Tahitille ja siitä vielä pienemmälle Moorean saarelle. Ne kuuluvat Ranskan Polynesiaan, mutta se ei ole itsenäinen valtio vaan Ranskan merentakainen paikallishallintoalue. Tahitilta sitten suuntasimme Australian ja Uuden-Seelannin kautta Singaporeen. Hieno reissu, ihania muistoja ja upeita isompia sekä pienempiä saaria. Maailmanympärysmatkalla kuljetaan aikavyöhykkeiden yli ja sen ansiosta olimme buukanneet yhden hotellin väärälle päivällekin. Singaporessa me melkein hukkasimme rahapussin ravintolaan, mutta sieltä se löytyi asiakkaan palauttamana rahoine ja luottokortteineen. Tämän kokemuksen pohjalta minun mielestäni singaporelaiset ovat maailman rehellisin kansa. 


Tämän neljännen Melkein-sarjan postauksen jälkeen seuraava Melkein-maa taitaakin löytyä Afrikasta... ellei sitten vielä jotain Amerikkojen puolelta. Vanhojen albumien pöyhiminen komeroiden uumenista jatkuu ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti