sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Sohvasurffausta PretoriassaSohvasurffasimme pari yötä Pretoriassa. Isäntämme oli entinen Etelä-Afrikan armeijan upseeri ja kohtelias herrasmies, joka avasi aina teinillekin auton oven kun lähdimme kaupungille. Hänellä oli ihanan tunnelmallinen heinäkattoinen satavuotias talo mukavalla Brooklynin alueella. Talossa asui hänen kanssaan erinäinen määrä kissoja ja koiria. Viihdyimme todella hyvin isäntämme kanssa ja toivomme, että hän tulee meitä tervehtimään Suomeen.


Isäntämme kuljetti meitä ympäri kaupunkia. Pretoria on levittäytynyt laajalle alueelle. Siellä on paljon hienoja alueita. Suurin osa suurlähetystöistä on Pretoriassa, kuten myös presidentin virka-asunto.


Pretoriassa keskityimme seuranpidon ohella shoppailuun mm. Brooklyn mallilla. Sieltä löytyi myös useita mukavia ravintoloita.


Isäntämme vei meidät Blue Crane nimiseen ravintolaan, jota voi lämpimästi suositella.


Ravintola oli viihtyisä ja ruoka hyvää. Palvelu pelasi näppärästi.


Ravintola sijaitsee lintulammen rannalla. Siellä näimme näitä kansallislintujakin eli Blue Crane.


Alueella voi kulkea katsomassa muitakin lintuja.


Pretoriassa pakkasimme parin päivän jälkeen tavarat kassiin ja vuokrasimme auton.


Matka jatkui kohti Swazimaan rajaa. Kaikenlaisia matkaajia näimme tien päällä. En tiedä olisiko Suomessa sallittua hinata matkailuauton perässä toista pientä autoa ilman kuljettajaa... Tiet olivat hyviä ja matka sujui joutuisasti vasuriliikenteessä.


Viidensadan kilometrin päässä odotti meitä pääkohteemme Amakhosin yksityinen safaripuisto.

2 kommenttia:

  1. Toi sohvasurffailu on todella jännää. Olen ennen aina luullut, että sitä kautta löytyy vaan joku rämä sohva jostain opiskelijakommuunista, mutta sitähän harrastaa sitten vähän "vanhemmatkin" ihmiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut loistavia surffauspaikkoja ja ihania ihmisiä. Tänään on tulossa yksi surffari meille, jonka luona olla käyty pari kertaa Latviassa ja joka on käynyt meillä kolme kertaa. Ihana nähdä taas häntäkin!

      Poista