perjantai 7. heinäkuuta 2017

Lintubongailua Etelä-Afrikassa



Jos olisit lintu, niin mikä lintu olisit? Minä löysin Etelä-Afrikassa oman sisäisen pingviinini. Teini ja mies uhkasivat laittaa YouTubeen videon, missä minä selostan kuin urheilutoimittaja pingviinien elämästä. Mutta hei, voiko pingviinejä katsella otsa kurtussa ja vakavana? Ne ovat riemastuttavia tyyppejä. Ihan voin kuulla sisälläni, mitä ne rupattelevat keskenään tai tohisevat kulkiessaan pitkin rantaa.


Cape Townin lähellä on ainakin kaksi hyvää paikkaa, jossa voi  seurata afrikkalaisten pingviinien elämää. Simon's Townin Boulders Pöytävuoren kansallispuistossa on helpon matkan päässä. Sieltä löytyy ravintolat ja yöpymispaikat, jos haluaa jakaa pidemmän ajan elämästään pingviinien kanssa. Toinen paikka on Hermanuksen ja Cape Townin välillä Betty's Bayssä Stony Pointin rannalla. Siellä on paljon vähemmän turisteja, mutta komeat merimaisemat. Molempiin paikkoihin joutuu maksamaan pienen pääsymaksun. Rannalle on rakennettu puiset riippusillat, joilta näkee hyvin pingviinien touhuja.


Etelä-Afrikan luonto on todella rikas ja monipuolinen. Matkalla ehdimme ihailemaan muitakin lintuja. Cape Townissa vierailimme Rondevlein luonnonpuiston lintutornilla. Vettä oli vähän ja linnut piilossa rantaruovikossa. Muutamia lintuja sentään näimme.


Kirstenboschin puistossa Cape Townissa on myös vilkasta lintuelämää. Puiden latvojen tasolle rakennetuilla kävelyreiteillä voi katsella lintuperspektiivistä, mitä yläilmoissa tapahtuu. Huuhkaja tai mikä lie pöllö kurkisteli meitä toisella silmällä iltahämärissä. Puistossa on pieniä lampia, joissa vesilinnut viihtyvät. 


Oma hauska tarinansa olivat intialaiset juoksija-ankat, joita kävimme tervehtimässä Vergenoegdissa Stellenboschin viinialueella. Tästä postasin jo aiemmin.


Asaran viinitilalla istuimme hotellihuoneen terassilla ja kiikaroimme ympäristöä. 


Parina päivänä seurasimme afrikkalaisen haukan puuhia lähellä olevassa palmussa.


Asarasta löytyi hyvä lintukirja, jonka avulla tunnistimme pari lammessa viihtynyttä haikaraa. 


Safarioppaamme Amakhosissa tunsivat linnut todella hyvin.


Heidän kanssaan kuljimme myös lintujen jäljillä. Hotellin terassillakin meillä oli aina kiikarit valmiina, sillä koko ajan heinikossa liikkui erilaisia värikkäitä lintuja. Lintukirjan mukaan niiden laji oli sunbird ja siitä erilaiset värimuunnelmat.


Pretoriassa meitä tuli tervehtimään Etelä-Afrikan kansallislintu Blue crane, joka sanakirjan mukaan käännetään nimeksi hopeakurki.


Huikeasta safarireissusta Amakhosiin ja Pretoriasta postaan myöhemmin. Eläimiä reissulla kyllä riitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti