tiistai 4. heinäkuuta 2017

Etelä-Afrikan viinit - VergenoegdVergenoegdin viinitila sijaitsee Stellenboschin viinialueella vain parikymmentä kilometriä Cape Townin lentokentältä. Vuokrasimme Kapista auton ja suuntasimme kohti Stellenboschia. 


Vinkin tästä kohteesta saimme Kapissa sohvasurffausemännältämme, joka kertoi että tilalla on markkinat lauantaisin. Myynnissä on erilaisia ruokatuotteita, käsitöitä, vaatteita, kosmetiikkaa jne. Me hankimme markkinoilta kotiintuomisiksi kauniin hyppykauriin nahan. Alueella on lapsille tarjolla pomppulinnoja ja muuta puuhaa. Bändi viihdytti markkinavieraita ja meno oli letkeän mukava.


Vergenoegdin ympärillä on rypäleviljelmiä kuten tietysti voi olettaakin viinialueella. Mutta tämä ei varsinaisesti ollut syy meidän pysähdykseemme. 


Vergenoegd on kuuluisa juoksevista intialaisista ankoistaan ( Indian runner ducks ). Tilan vieressä on lampi, joka on täynnä ankkoja ja muita lintuja. Tiettyyn aikaan päivästä lammelle lähtee kanoottimies, joka kokoaan ankat yhteen ja ohjaa ne laumana rannalle.


Pari vuotta sitten tilalle hankittiin 800 ankkaa biologiseen tuholaistentorjuntaan viiniviljelmille. Joka päivä ankat marssivat jonossa hommiin. Tätä hupaisaa tapahtumaa ihmiset saapuvat sankoin joukoin ihmettelemään. Ankat houkuttelevat paikalle paljon lapsiperheitä. 


Intialaisten ankkojen seuraksi on liittynyt muitakin työintoisia siivekkäitä. 


Tila on kaikin tavoin hyödyntänyt tämän ankkanäkökulman viineissään. 


Viinitilan ravintola on oikein viihtyisä. Sieltä voi ostaa piknikkoreja viineineen, jos haluaa nauttia konsertista ulkona. 


Kaupasta saa viinien lisäksi myös ankkatuotteita.


Me nautiskelimme hetken ravintolan tunnelmasta ja ...


...hyvästä tapas-tarjoilusta.


Vergenoegd sopii hyvin vierailukohteeksi lapsiperheille. Vanhemmat voivat maistella viinejä ja kuunnella mukavaa musiikkia, lapset pääsevät peuhaamaan viihtyisälle pihalle ja näkevät hauskan ankkaparaatin. Ravintola on lapsiystävällinen ja ruokaa löytyy kaikenlaiseen makuun. Paikka oli leppoisa ja ankkamaraton uskomattoman hupaisa.


2 kommenttia:

  1. Oi, ihana Stellenbosch. Me nähtiin tuontyylisiä ankkoja Intiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Symppiksiä ankkoja ja niin tosissaan duuninsa kanssa :) Viihdyimme hyvin Stellenboschissa. Kirjoittelen huomenna meidän ihanasta hotellista, jossa viihdyimme viinipeltojen keskellä.

      Poista