tiistai 23. elokuuta 2016

Margitinsaari - BudapestMargitinsaari on ihanan vihreä ja vehreä lepopaikka Budapestin kiireisessä keskustassa. Tonava virtaa saaren molemmin puolin. Alemmassa kuvassa saari näkyy patsaan ja sillan takana. Perille pääsee sekä lautalla että siltaa pitkin.


Saari on täynnä kauniita kukkaistutuksia. Kuntoilijoille löytyy ulkoilmapunttisali ja lenkkeilyreittejä.


Margitinsaari on 2,5 kilometriä pitkä. Siellä ei ole autoliikennettä, mutta jokainen halukas voi vuokrata polkuauton saaren valloitusta varten.


Minä poljen, sinä ohjaat... Tai parhaassa tapauksessa joku ohjaa, toinen polkee ja kolmas vain ihailee maisemia... tai antaa hyviä neuvoja minne mennään.


Saari on suosittu lounaspaikka. Konserttejakin siellä järjestetään.


Me kuuntelimme suihkulähteen äärellä musiikkia vesipatsaiden rytmittäessä menoa. Se oli varsinainen hyvänmielenkonsertti.


Me seikkailimme saarelle lautalla. Paluumatkalla lautan moottoriin tuli jonkinlainen vika niin että Tonavan vahva virta alkoi viedä meitä mukanaan kohti toista lauttaa. Oli vain senteistä kiinni ettei lommotettu naapurin kylkeä. Toinen lautta nappasi meidät vierelleen hinaukseen ja saatteli turvallisesti satamaan. Tonavalla on melkoinen liikenne ja virta on todella voimakas. Venekuski juoksi tosissaan lautan läpi yrittäen käynnistää moottoria ja estää tuhoja. Meillä oli jännitystä riittämiin tällä matkalla. Mutta siitä viis, saari oli oikein mukava vierailukohde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti