torstai 4. elokuuta 2016

Hyvillä mielin LielahdessaVielä ehtii vierailla yhdessä uudessa kesäkahvilassa. Tampereen Lielahden kartanossa toimii kesäkahvila Mielihyvin. Ajomatkalla meinasi turistilta loppua usko kesken, mutta kun sitkeästi seurasi kartano-viittoja ohi tehtaiden ja aidan vierien, niin perillä sitkeys palkittiin. Mutkien takaa löytyi ihana puistoalue järven rannalla kartanoineen ja piharakennuksineen. 


Sisätilat henkivät vanhaa aikaa.


Ihana istuskella sisällä leikkimässä kartanonrouvaa nauttimassa iltapäiväkahviaan. Tarjoilut olivat erinomaiset ja edulliset. Ulkoa löytyy tuoliryhmiä, jos haluaa nauttia auringonpaisteesta ja kauniista puistonäkymästä. Jos olisin ollut porukalla, niin ilman muuta olisin hakenut auton perästä picnic-peiton ja asettunut nurmikolle puiden alle.


Kahvilan pöydästä löytyy historiikki, jossa kerrotaan talon vaiheista.  


Aiemmin postasin Finlaysonin palatsin terassista Tampereella. Finlaysonin palatsi ja Lielahden kartano ovat kuuluneet Nottbeckin veljeksille. Tuo suku on ollut merkittävä Tampereen historiassa. Minusta on ollut hauska tänä kesänä kulkea Nottbeckin suvun jalanjäljissä ja perehtyä Tampereen historiaan.

http://blyygiblumsteri.blogspot.fi/2016/07/tampereen-tyylikkain-terassi.html


Kahvilasta sain myös vinkin, että suvun yksityinen kappeli ja hautausmaa löytyvät pienen matkan päästä Lielahdesta. Lielahden Puuilo niminen liike maamerkkinä löysin parkkipaikan perältä pienen tien, joka johti perille. Auton sai parkkeerattua aivan viereen, kun vain tiesi mitä etsiä.


Hautausmaalle on haudattu kymmenen suvun jäsentä. Sisälle ei pääse tutkimusretkelle, sillä portti on lukossa. Aidan raosta kurkistelemalla näki muutamia hautoja. Olisin niin mielelläni mennyt tutkimaan aluetta. 


Lielahden kartano liittyy hauskalla tavalla myös tämän viikon Mäntän postauksiini, sillä Lielahden kartano siirtyi 1960-luvulla Serlachiuksen omistukseen yritysjärjestelyjen kautta. Kovin ovat piirit olleet pienet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti