lauantai 27. elokuuta 2016

Keskiaikafestivaalit - EgerEgerissä on yksi Unkarin hienoimmista linnoista. Linnalla on ollut tärkeä merkitys unkarilaisten historiassa vuonna 1552, kun turkkilaiset kukistettiin taistelussa. Tuota voittoa juhlitaan vuosittain elokuussa koko viikonlopun kestävillä keskiaikaisilla festivaaleilla. 


Juhlat alkavat kaupungin keskustassa paraatilla, josta ne siirtyvät linna-alueelle. Paikalla on useita satoja taisteluesityksiin osallistuvia ja aikakauden vaatteisiin pukeutuneita osallistujia. Festivaali on kansainvälinen.


Taistelunäytösten ohella linna-alueella on paljon muutakin ohjelmaa. Alueella on unkarilaisten leiri. Siellä voi tutustua keskiaikaiseen menoon.


Turkkilaisten leirillä hevoset huilailivat esitysten välillä.


Vanha sotakalusto oli näyttävästi esillä ja tykit paukkuivat. Meidän ruutiukko oli enemmän kuin onnessaan kun pääsi kokeilemaan seitsemästi laukeavat tykkiä.


Linnan pihalla oli tilaa lippuryhmien esityksille.


Sitten ryhdyttiin tositoimiin. Vuoden 1552 tapahtumat käytiin esityksessä läpi taisteluineen, jotka alkoivat kun turkkilaiset ryntäsivät linnan porteista sisälle.


Välillä hierottiin rauhaa.


Turkkilaiset peräytyivät linnakkeella...


...ja rauha palasi unkarilaisten leiriin.


Illan hämärtyessä leirit hiljenivät. Ylhäältä linnakkeesta oli hieno näkymä alas kaupungille.


Juhlasyömingeissä ei ruoka tai juoma loppunut kesken.


Iltanuotiolla musiikki ja tanssi jatkui pitkälle yöhön.


Upea festivaali, jonne kannattaa suunnata. Vaikka liikkeellä oli paljon ihmisiä, niin silti tunnelma oli ystävällinen ja leppoisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti