keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Harpuin, huiluin, kanteleinPääsiäisen kunniaksi olin kuuntelemassa hiljaisen viikon iltamusiikkia Munkkivuoren kirkossa. Kanttoriduo Kaisa Sidoroff ja Senni Valtonen esittivät valtavirrasta sopivasti poikkeavan setin ajankohtaan sopivaa musiikkia. 


En usko, että Suomessa kovinkaan monessa konsertissa törmää ruotsalaiseen 16-kieliseen nyckelharppaan eli avainviuluun. Kansanmusiikkikonserteissa se lienee yleisempi soitin kuin kirkkokonsertissa. Sennin käsissä se soi hienosti. Huilu ja klarinetti löytyivät illan ohjelmistosta urkujen ja pianon ohella. Lauluja säestettiin mm. kanteleella. Senni on mahtava improvisoija ja musisointi oli upeaa kuultavaa. 


Kaisan ja Sennin äänet soivat kauniisti yhteen. Jottei olisi aivan yksitotista meininki, niin yhden laulun säestyssoittimena oli pelkkä iso rumpu. Kuulosti aika huikealta. Jos konserttipaikkana olisi ollut vanha kivikirkon holvi, niin hyvin olisi voinut kuvitella elävänsä keskiajalla musiikkia kuunnellessaan. Olipa mukavasti erilainen konsertti harpuin, huiluin, kantelein säestettynä. Tänä iltana konsertti on mahdollista kuulla Munkkiniemen kirkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti