tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kesäkumit käytössä

Nyt on heitetty kesäkumit peliin, tasattu paineita ja hoidettu parisuhdetta. Olo on villi ja vapaa. 

Tänään ei enää sovi ajella autolla nastat alla. Niinpä mekin tartuimme joka vuotiseen hommaan eli renkaiden vaihtoon. Suomen leveyspiireillä on se etu, että pari kertaa vuodessa on mainio tilaisuus hoitaa parisuhdettaan auton äärellä.

Suoraan sanottuna homma on tylsistä tylsin, kumpikaan meistä ei pidä puuhasta. Yleensä aina joku pultti ryhtyy kiukuttelemaan viime metreillä. Tällä kertaa päätin ottaa hommaan postitiivisen lähestymistavan. Vaihdoimme yhdessä renkaat. Kun se oli tehty niin lähdimme yhdessä läheiselle huoltsikalle tarkistamaan ilmanpaineita renkaista. Palkinnoksi urheudesta nautimme jäätelöt päälle. Olo oli kuin nuorella parilla.

Kyllä oli mukava tänään painatella moottoritietä kun nastat eivät napsuneet. Sitä onnea ei voi ymmärtää kuin toinen joka ajaa nastoillla talviaikaan monta sataa kilometriä viikossa. Helsingissä nastattomilla renkailla pärjää hyvin kun ymmärtää vähän säätää ajotyyliään. Mutta koska ajelemme viikonloppuisin usein arktisissa olosuhteissa, niin toisessa autossa on nastat. Syksyllä sitten taas palataan tämän parisuhdeharrastuksen äärelle kun on aika vaihtaa nastat takaisin.


1 kommentti:

  1. Mista me jaammekaan vaille taalla etelassa! Onko nyt parisuhde ihan rempallaan? Voisiko keksia mitaan vastaavaa tanne? Ei oikeen tule mieleen.

    VastaaPoista