tiistai 31. maaliskuuta 2015

Rataskaevu 16Kävimme viikonloppuna Tallinnassa syömässä vanhan kaupungin alueella ravintola Rataskaevussa. Pöytä oli varattu sähköpostilla jo hyvissä ajoin, sillä seitsemän hengen seurueella ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia saada lauantai-iltana pöytää tästä suositusta ravintolasta. Paikka täyttyi illan mittaan varsin nopeasti. Ilman pöytävarausta olleet, jopa kahden hengen seurueet, joutuivat kääntymään ovelta kotiin.


En yhtään ihmettele, että paikka on niin suosittu. Ravintolassa on alakerrassa kaksi puolta. Meidän pöytämme oli peräkammarin puolella. Yläkerrassa oli ehkä lisää pöytiä, mutta sinne saakka ei ehditty. Meidät otettiin vastaan ystävällisesti. Koko illan meistä huolehti sama pirteä tarjoilija. Ruokalistat saimme suomeksi.  Englanniksi palvelu sujui erinomaisesti ja vaikka tarjoilijamme oli nuoremmasta päästä, niin mielellään hän käytti osaamiaan suomen sanoja. 

Ensimmäiseksi meille tuotiin pöytään ravintolan omaa leipomaa lämmintä kurpitsaleipää, hyvää ja mausteista! Lisukkeena oli pienet coctail-palat. En tiedä mitä sisälsivät, mutta maukkaita olivat nekin. Yhtään murua leipää ei jäänyt. Lisääkin tarjottiin, mutta pakko oli jättää tilaa muullekin ruualle.


Tilaukset otettiin vastaan sujuvasti, eikä alkuruokia tarvinnut kauaa odotella. Listalla oli hyvät valikomat kalan, lihan ja kasvisten ystäville. Minun ankkasalaattini oli erittäin hyvä. Kaikki ainekset olivat tuoreita ja raikkaita. Hyviä ja puhtaita makuja oli tarjolla.


Aivan saman totesivat lohen syöjät. Lisäksi erityisesti lohiannos oli mielestäni todella kaunis, kuin taideteos.


Pääruokaa odotellessa yritimme perehtyä seinällä olleisiin nuotteihin. Ei kuitenkaan saatu selvää, millaiset laulut olivat kysymyksessä. Perähuoneessa oli viihtyisä sisustus. Katossa oli näkyvillä hirret, seinillä hirsiä ja kaunista vanhaa tiiliseinää. Ikkunalaudoilla oli anopinkieliä ja muita viherkasveja. Pienessä sivuhuoneessa oli lapsilla mahdollisuus puuhastella omiaan.


Pääruokani oli naudan sisäfile ja kypsyysaste juuri sitä mitä tilasinkin. Loistava pehmeä liha, hyvät mausteet ja lisukkeet, kastike oli superhyvä.


Listalta löytyi myös muita lihavaihtoehtoja.


Hirven lihaakin oli tarjolla. Todella murea ja maukas annos. Kaikissa kastike oli erinomainen. Annosten ulkonäkö oli harkittu. Viinilista oli riittävän laaja ja vaihtoehdot meidän mielestä hyviä. Joimme itävaltalaista valkoviiniä ja uusiseelantilasta punaviiniä. 


Vaikka vatsa oli tähän mennessä jo hyvin täyttynyt ja nälkä selätetty, niin aivan pakko oli maistella jälkiruokiakin. Kaikki olivat tyytyväisiä annoksiinsa. Sorbetissani oli ihanan aito marjan maku ja raparperi maistui tortussa.


Kaikki annokset tarjosivat taas hyvän maun lisäksi silmänruokaa.


Olimme viettämässä seurueemme jäsenen syntymäpäiviä. Henkilökunta sai tämän selville. Sankarimme jälkiruuan päällä oli kynttilä palamassa kun se tuotiin pöytään ja kolmen hengen tarjoilijakuoro lauloi hänelle onnittelulaulun. Tosi ystävällinen ele heiltä.


Loppuillasta vierailimme tihenevällä tahdilla ihailemassa perhosia vessan seinällä.


Paikka oli arkeologin unelma. Istuskellessaan saattoi perehtyä talon alla tehtyihin kaivauksiin. Hienoja löytöjä oli esillä. Enpä ole tällaisella istunnolla ennen ollut.


Olimme oikein tyytyväisiä ravintolan tarjontaan ja palveluun. Ruokien ja juomien hinnat olivat todella kohtuullisia. Hinta-laatu suhde oli erinomainen. Ravintolaa voi hyvillä mielin suositella ihan millaiselle vain seurueelle. Tarjoilija oli piirtänyt laskuun vekkulin pääsiäispupun ja hauskan illan toivotukset. Kiva pieni yksityiskohta. 


Hotellille marssiessa ihailimme puistojen iltavalaistuja patsaita. Oikein hieno ilta, kiitos hyvän seuran ja ravintola Rataskaevun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti