sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Valletta auringonlaskun aikaan


Kun Maltalla laskee aurinko, niin on sopiva aika ruokailulle. Päivälämpötilat olivat koko lomaviikon päivällä lähellä kolmeakymmentä. Illalla oli mukavan lämmintä, mutta ei liian kuumaa istua terassilla ja nautiskella herkuista. Illalla lämpöä oli enää noin 24 astetta. Viikonloppuna suosikkipaikkamme Sliemassa oli täyteen varattu, kun perheet aloittivat viikonlopun vieton. Lapsiperheet ja koiraperheet istuivat enimmäkseen terassilla. Ravintolan vierellä oli turvallinen paikka lasten juoksennella ja huristella pienillä potkulaudoilla, jos ruokailu ei enää kiinnostanut. Tarjoilijat näppärästi viihdyttivät myös lapsia ohi mennessään. Hiljaisemmasta ruokailusta pitävät olivat ravintolassa sisällä. Me tietysti viihdyimme terassilla, koska sitä iloa ei enää Suomessa juuri saa tähän vuodenaikaan.

Ravintola Fratelli La Buffala sijaitsee aivan Tigne Pointin kauppakeskuksen vieressä kerrostalojen sisäpihalla. Suuri osa ruokailijoista oli varmaan lähiasukkaita, ainakin monet poistuivat ruokailun jälkeen viereisistä ovista sisään. Huoneistot olivat uusia hulppeita taloja merinäköalalla. 

Ravintola kuuluu maailmanlaajuiseen verkostoon, jonka ovat perustaneet La Buffala veljekset. Yksi veljeksistä myös taiteilee sisustuksia ravintoloihin. Verkostoon kuuluminen ei ainakaan Maltan ravintolasta ole vienyt paikallisuuden tuntua, vaikka juuret ovatkin Italiasta. Osa menusta on yhteistä koko ketjulle, mutta osa on räätälöity paikallista ruokaperinnettä kunnioittaen. Menu ja sen toteutus ovat erinomaiset, mutta jälleen kerran ravintola saa erityispisteet minulta loistavasta palvelusta.

Asiakasta kuunneellaan ja toiveet toteutetaan joustavasti. Prosecco oli mielestämme aavistuksen lämmintä. Tiedustelimme, onko ravintolassa tapana tarjoilla se tällaisena. Tarjoilija kysyi ystävällisesti, millaisena me sen haluamme ja toi välittömästi käsiimme viileämmän version ilman mitään sen kummempaa selittelyä. Useamman kerran ruokailun kuluessa, meiltä tiedusteltiin, että kaikki oli hyvin. Pääruuat syötyämme tarjoilija toi näytille esimerkkiannokset, millaisia jälkiruokia kyseisenä iltana oli tarjolla. Tämä oli mielestäni oikein helppo tapa saada käsitys jälkiruokalistasta. Täytyypä tutkailla tuleeko maailmalla vastaan saman ketjun ravintoloita ja näyttääkö muualla yhtä lupaavalta kuin Maltalla. www.fratellilabuffala.eu


Kerran vielä Valletta iltavalaistuksessa hotellilta katsottuna.


Pidän vielä tänään verhot kiinni kotona ja yritän olla kuulematta sateen ropinaa ulkona.. lehdetkin näyttävät jo putoilevan, ulkolämpötila +6 astetta. Kohta kai pitää kaivaa talvirenkaat autoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti