maanantai 1. toukokuuta 2017

Vappulounas HSSVapunaaton lumisateen jälkeen ei olisi ikinä uskonut, että vappulounas voidaan nauttia kauniissa ja aurinkoisessa kevätsäässä. Olemme suunnanneet jo toistakymmentä vuotta vappupäivänä Helsingin edustalla olevalle Liuskasaarelle HSS:n ravintolaan samalla 14 hengen porukalla. Välillä on satanut ja välillä on paistanut, välillä suorastaan myrskynnyt. Pienen lauttamatkan päässä oleva ravintola on vaihtanut vetäjää. Buffeelounaasta on luovuttu ja ruoka tarjoillaan kokonaisuudessaan pöytiin. Tämä vähän hidasti ruokailua, mutta eipä meillä ollut kiire minnekään.


Kahdesta vaihtoehdosta minä valitsin alkuruuaksi lohta perunasalaatilla, nam nam. Kana olisi ollut toinen vaihtoehto. Pääruokalammas oli todella herkullista. Turskan syövät kehuivat myös omaa annostaan. Keittiö onnistui erinomaisesti ruokien kanssa. Valkoviinimme riesling maistui hyvin alkuruoan kanssa. 


Bändi soitteli ruokailijoiden viihdykkeeksi. Muusikot olivat taitavia, mutta musiikki soi aivan liian kovaa. Minun oli pakko kaivaa kassista korvatulpat. Hölmöä tulla viihtymään ja seurustelemaan ystävien kanssa ja sitten linnoittautua korvatulppien taakse. Ymmärrän, jos konserttiin tullaan, että musiikki on pääosassa, mutta nyt mielestäni ei keskipisteenä pitänyt olla kovaääninen musiikki. Tästä miinuspisteitä  ravintolalle ja bändille. 


Maistuvan jälkiruuan jälkeen keräsimme porukkamme ja menimme rantaan laulamaan omasta lauluvihostamme vappulauluja. Samalla korkkasimme illan viimeisen samppanjan.


Kyllä nyt on kevät alkanut, kun vappulounas on saatu nautittua hyvässä säässä ja hyvässä seurassa.

2 kommenttia:

  1. Tuo valkoviini on mun "toisesta kotipaikasta" eli St. Michael/Eppanista Etelä-Tirolista.♥

    VastaaPoista