maanantai 29. toukokuuta 2017

Leppoisa LoviisaVietimme aurinkoisen vapaapäivän Loviisassa. Emme ole aiemmin käyneet kaupungissa, joten oli korkea aika lähteä visiitille. Loviisan keskustan laivasillassa rannan läheisyydessä toimii mm. pieniä putiikkeja, ravintoloita ja Merimuseo. 

Hauska löytö rannassa oli gambialaisia tuotteita myyvä Karamaloo. Putiikin omistaja Jaana Kapari-Jatta asuu talvet Gambiassa. Hän on perustanut sinne miehensä kanssa ammattikoulun. Kesät Jaana pyörittää Loviisassa putiikkiaan. Ihastuimme Gambiasta tuotuihin kesätuoleihin. Muutenkin putiikki oli täynnä ihania afrikkalaisia värejä. Jaana Kapari-Jatta sattaa olla tuttu sinulle myös Harry Potter suomennoksista.

www.karamaloo.fi


Laivasillalta on kaunis merinäkymä.


Laiturissa kävi kova kuhina, kun pakettijahti Österstjernalla tehtiin keittiöremonttia. Pääsimme kurkistamaan sisälle laivaan. Sen esikuva on purjehtinut 1815-1848 Loviisa-Tukholma reitillä kuljettaen sekä matkustajia että rahtia. Esikuvansa mukaan rakennettu perinnepurjelaiva on tehnyt purjehdusretkiä kymmenen vuotta. Keväällä olisi ollut mahdollisuus lähteä linturetkelle. Kesällä pääsee yleisöpurjehduksille. Hieno paatti, rupesi tekemään mieli merille! www.osterstjernan.fi


Loviisan retken ehdoton helmi oli Liisantalon Tuhannen tuskan kahvila.


Sisäpihalla on viihtyisä terassi. Liisan palvelu oli sydämellisestä sydämellisintä. Tarjoilut olivat niin hyviä, että kaikkea olisi tehnyt mieli maistaa. Nyt nautittiin suklaa-vadelmakakkua ja omena-raparperitorttua. 


Uskollinen talonvahti paistetteli päivää kanssamme.


Talo oli sisältäkin kuin koru. Isännän taidetta löytyi seiniltä ja pihasta.


Loviisaan kannattaa lähteä kesäretkelle. Meillä oli ihanan aurinkoinen ja leppoisa Loviisa-päivä. 


Loviisan kauniita sisäpihoja ja puutarhoja pääsee kurkistelemaan ensi sunnuntaina 4.6.klo 10-17. Taidetaan lähteä uudelleen, kun vauhtiin päästiin ja reitti on selvä. 

www.avoimetpuutarhatloviisa.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti