perjantai 12. toukokuuta 2017

Ihana vapaapäiväOnpa ihanaa olla joskus vapaalla arkipäivänä. Kun vielä sattuu aurinkoinen päivä, niin mitä muuta voi toivoa. Minä aloitin vapaapäiväni pitkällä aamiaisella kotipöydän ääressä, kun muu perhe jo matkasi töihin ja kouluun. Auton pesu oli pakko tehdä, kun menopelin oikea väri ei enää erottunut lian alta. Pesun jälkeen ajelin autonkuivatuksen varjolla Suomenojan lintutornille.


Liikkeellä olivat ammattilaiset luontoon maastoutuneena. Kameran tähtäimessä ei ollutkaan linnut vaan piisamit. Minä olin aivan intoa täynnä, kun sain ensimmäisen piisamin silmiini. Edellisen kerran olen nähnyt moisen villinä ehkä lapsuudessani. Käyttäkää mielikuvitusta, niin erotatte alla olevan kuvakoosteen oikean yläreunan kuvassa pienen ruskean pisteen. Siinä luuraa piisami.


Linnuista halusin nähdä lapasorsan. Muutaman näinkin ruovikossa. Tässä opastaulun kuvat lapasorsista. Liejukanoja ja liroja näin myös liikkeellä. 


Retkeily ulkoilmassa kasvatti ruokahalua.


Suomenojalta on lyhyt matka Nokkalan majakan maukkaalle kana-kasvissopalle. Jälkiruokateet nautin kattoterassilla maisemia ihaillen.


Iltapäivällä minun piti lähteä keskustaan kauppaan. Samalle reissulle sopi hyvin vierailu Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhaan. Siellä kirsikat olivat jo kukassa.


Muutama kylmänkukka yritti muistuttaa, että kevään pitäisi olla jo pitkällä.


Sisälle kasvihuoneisiin pääsee nykyisin museokortilla. Tämä oli museokorttiretkeni numero 40.


Lummehuone on aina niin ihanan kaunis ja valoisa.


Huoneiden lämmössä voi kuvitella olevansa keskellä kesää.


Mitä sanotte näistä kaunokaisista?


Ulkona kävellessä tuli vastaan tällainen hauska veitikka. Joku lapsi oli sen varmaan unohtanut tai pudottanut. Nostin tyypin näkösälle. Toivottavasti se saa uuden kodin, jos vanha omistaja ei sitä löydä.

4 kommenttia:

 1. Kaisaniemen kasvitieteellinen on ihana paikka. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli pihassa kova tohina kun loppuja istututuksia ja korjauksia tehdään ennen avajaisia. Viikonloppuja sinnekin päin!

   Poista
 2. Piisameita pyydystin aikoinaan kouluaikoina. Isa nylki ja serkku myi nahat. Mina sain rahat! Nyt ne ovat havinneet Erajarvesta kokonaan jo monta vuotta sitten. Miksikohan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan ihan samaa lapsuudesta, että naapurin pojat laittoivat pyydyksiä jokeen siinä toivossa, että saisi vähän pelimarkkoja. En ole kyllä nähnyt vuosikausiin piisameja enää samoissa joissa.

   Poista