maanantai 8. toukokuuta 2017

Burleskia ilonpitoaKotikonsertti Vantaan Koivupäässä tarjosi tällä kertaa burleskia ilottelua. Suzanne Ramsay, muusikko suoraan San Fransiscosta, esitti kabareesävelmiä, burleskibluesia, Broadway standardeja ja David Bowien klassikoita. Kaikki nämä sulassa sovussa taipuivat värikkään taiteilijan tahtoon. Amerikkalainen laulelmatyyli yhdistettynä näyttämödraamaan sai hymyn yleisön suupieliin. Esityksen mausteena ollut pikkupaheellinen huumori ja ilkikurinen innostus ei jättänyt ketään kylmäksi. Taiteilija pisti itsensä likoon ja röyhtäisy sen merkiksi ettei asioita pidä ottaa liian vakavasti vaihtui lennosta syvälliseksi kuubalaiskaihoksi. Konsertti oli intensiivinen kurkistus taiteilijan taitoihin. Suzanne Ramsay on esiintynyt palkitussa Cannes elokuvassa. Hän on levyttämässä uutta musiikkia. Suomesta matka jatkui Pariisiin.

 
Illan emäntänä kotikonsertissa toimi Petra Innanen, joka tunnetaan burleskitaiteilijana ja kouluttajana roolinimellä Bettie Blackheart. Petra on yksi Suomen kuuluisimpia burleskitaiteilijoita ja -opettajia. Hän vetää myös burleskiklubeja.


Kotikonsertin yleisö oli ehkä piirun verran tavallista konserttia värikkäämpää. Illan mittaan selvisi, että osa heistä oli ilotellut Suzannen kanssa edellisenä iltana Kaisaniemen burleskibileissä.


Minusta Koivupään taiteilijaresidenssin kotikonsertti toi piristävän hyvänmielentuulahduksen kevätiltaan. Maailmalla on tarjolla mittavia burleskishow-tapahtumia. Minä en ole koskaan onnistunut näkemään yhtään live-esitystä. Koivupäässä juttelimme yhden burleskiesiintyjän kanssa ja hän kertoi esitysten ja roolien merkityksestä itselleen. Naisenergian lataaminen roolien kautta voi olla tosi iso juttu. Miehen kanssa tuumattiin, että sopivassa kohdassa käydään katsomassa, miltä show näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti