sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Loistava illallinenOlemme onnellisia ja etuoikeutettuja, sillä meitä on siunattu ystävillä, jotka ovat ihania ihmisiä ja loistavia kokkeja. Kokoonnumme porukalla parantamaan maailmaa, pitämään hauskaa ja nauttimaan hyvistä ruuista ja juomista. Edellisen kerran tavatessamme kerroimme porukalle kesän Ranskan matkasta ja siellä maistelluista latva-artisokista. Heti löytyi joukosta artisokkakokkauksen taitajia ja vapaaehtoisia teemaillan järjestäjiä. 

Tämän kerran tapaaminen ja artisokkailta aloitettiin kuinkas muuten kuin artisokilla. Hauskaa puuhastelua tuo artisokan syöminen. Tähteitä oli enemmän kuin syötävää, mutta voisulaan dipatut artisokan lehdet olivat maukkaita. 

Itävaltalaisviini Pole Position oli matkamuistomme parin vuoden takaa Opitzin viinitilalta. Willi Opitz nimesi viininsä Formula1 maailmaan. Hän on hauska tyyppi ja hyvä tuttu suomalaisten formulakuskien kanssa. Puhuu vähän suomeakin ja säilyttää Allun Grillistä kuskattua Mika Häkkisen kuvaa viinikellarissaan. Opitzin viini teki seuraa artisokille.


Artisokkien jälkeen meille tarjottiin parasta ikinä syömääni paahtopaistia. Yrtissä marinoitu paisti ja loistava salaatti kastikkeineen vei kaikilta kielen. 


Marinadiresepti oli vanha sukukalleus. Yrtit saivat lihan maistumaan taivaalliselta. 


Jälkiruuaksi jäisiä karpaloita ja itse tehtyä kinuskikastiketta. Nam!!


Jälkiruuan kanssa oli tarjolla kesällä Ranskasta tuomaamme Ratafiaa Champagnen alueelta. Tästä juomasta kerron lisää erillisessä postauksessa.


Oi, mikä ihana ilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti