perjantai 20. marraskuuta 2015

Kaunis sahansoittajaIrina Björklund ei ole ainoastaan kaunis sahansoittaja vaan hän on ennen kaikkea todella karismaattinen esiintyjä. Hän kiertää lavoilla uuden levynsä kanssa. Olimme kuuntelemassa Irinaa bändeineen Espoon Sellosalissa.


Irina Björklund on levyttänyt jo toisen levyllisen suomalaisia klassikkokappaleita ranskaksi laulettuna. Uuden levyn nimi Ce soir tout peut arriver viittaa J Karjalaisen biisiin Oi mikä ihana ilta.


Kuuntelimme kesällä ranskalaisten ystävien kanssa ensimmäisen levyn La vie est une fete kappaleita. Ranskalaiset ystävät olivat kovin ihastuksissaan. Meillä kotonakin laulut soivat usein iltaisin vaikka ranskankielen taitomme ei riitä ihan kaikkea ymmärtämään. Suomalaiset kappaleet kuitenkin muistuttavat tarinan tapahtumista.


Viimeisin levytys on tehty New Orleansissa paikallisten muusikoiden kanssa. Levyn fiilis on hauskan rento. Konserttikiertueella ovat mukana suomalaiset muusikot. Välillä meno yltyi villiksi kolmen rumpalin voimin. Enimmäkseen sovitukset olivat melodisia ja kauniita. Erityisesti pidin Hectorin biisin tulkinnasta.


Irina Björklundista välittyi lämmin kohtaaminen yleisönsä kanssa. Ah quelle belle soiree!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti