keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Hedelmiä syötäväksiSuomessa on tähän aikaan vuodesta haasteellista löytää makeita ja hyviä hedelmiä. Kadehdin teitä, jotka voitte nauttia miltei vuoden ympäri tuoreista ja hyvistä hedelmistä. Tuontitavara ei ole sama kuin paikan päällä kasvanut. Aah, unelmoin tuoreista hedelmistä puristetusta mehusta...

Bloomberg julkaisi mielenkiintoisen artikkelin siitä, miten itsensä terveeksi kokeminen on yhteydessä hedelmien syöntiin tai tupakointiin. Artikkelin innoittamana olemme lisänneet hedelmien syöntiä. 

Tällä hetkellä suosikkini on sharon hedelmä. Toiselta nimeltään se on persimon tai kakiluumu. Nimi riippuu siitä, missä sitä kasvatetaan. Alunperin se on kotoisin Japanista ja Kiinasta, mutta sitä kasvatetaan muuallakin. Sharon on niin maukas syötävä sellaisenaan tai vaikka juustojen kanssa.


Meidän hedelmät on kasattu keittiön pöydälle uudelle leikkuulaudalle. Teini on valmistanut hienon laudan käsityönä koulussa. Puiden syyt pääsevät upeasti siinä esille. Hedelmälautasena se toimii loistavasti.

2 kommenttia:

  1. Meilla taalla on nyt persimonit eli kakit ihan parhaimmillaan. Maukkaita ja sisaltavat paljon karoteenia ainakin. Mahtaako Suomessa myynnissa olevat tulla Israelista?

    VastaaPoista
  2. No nam, nam! Olen nähnyt Israelista ja Espanjasta tulleita. Herkkutte sinä minunkin puolesta. Millainen on mielestäsi kypsä persimon tai millaisena syöt sen mieluiten? Melkein jo tumma / ruskea vai keltainen tai oranssi?

    VastaaPoista