torstai 26. marraskuuta 2015

Aasialainen illallinenViiden ruokalajin aasialainen illallisemme piti sisällään kaikenlaisia yllätyksiä. Sohvasurffarimme Hong Kongista rakensi meille ihanan illallisen paikallisista herkuista. Jos et pääse illalliselle Hong Kongiin niin kutsu se luoksesi.


Ethel kertoi, että höyrystäminen on suosittua, kun uuneja ei juuri ole. Kakkujakin saatetaan tehdä höyrystämällä ja keittoja wokkaamalla. Hong Kongin keittiö eroaa kiinalaisesta siinä, että  Hong Kongissa ruokiin sekoitetaan sekä aasialaista että eurooppalaista ruokaperinnettä, mielellään vielä samaan ruokaan. Mekin söimme samassa ruuassa perunoita, kanaa ja riisiä. Maistelimme myös erilaisia munakokkeleita aasialaisittain maustettuna.


Kokkimme teki oman sovellutuksen höyrystämisestä vokkipannun ja muovikippojen avulla. Höyrystyskattilamme ei kelvannut kokille.


Ruokailun päälle kaivoimme Spotifysta rentoa viihdejatsia Hong Kongista kantoninkiinaksi laulettuna a la Jacky Cheung. Musiikkia kuunnellessa selvisi sekin, että rikkaiden kiinalaisten muutettua Hong Kongiin elämä tavallisilla alkuasukkailla kallistui. Kantakiinalaisia pidetään kovaäänisinä ja vähän karuina tyyppeinä. Monet paikallisasukkaat ovatkin muuttaneet Kanadaan tai Singaporeen uusien tulijoiden tieltä.

Tuliaisia Hong Kongista.. hmm.. erilaista...

2 kommenttia:

  1. Tiedän olevani ennakkoluuloinen mutta valitsisin nuo aiemmin leivotut joulutortut.

    VastaaPoista
  2. Tuo yläkuvan uunivuoka oli oikein maukasta currykanaa kiinalaisilla mausteilla.

    VastaaPoista