perjantai 22. toukokuuta 2015

Viinirypäleitä kasvaa TeiskossakinTeiskossa kasvaa avomaalla viinirypäleitä. Teiskon viinitilan Zilga-rypäleestä valmistettu kuohujuoma on ensimmäinen suomalainen rypälekuohujuoma. Huhtikuussa juoma nimeltään Rubiini sai maailman ensi-iltansa Pirkkahallissa. Pullotettuna oli alkuvaiheessa 1000 pulloa. Juhlan kunniaksi maistelimme porukalla tätä uutta tuttavuutta.

Pullo poksahti iloisesti ja kuplia riitti runsaasti. Väri on kauniin punainen. Ensimmäinen nuuhkaisu toi mieleen mansikan tuoksun. Ehkä väri johdatteli nenää haistamaan kesän makuja. Ensimmäisellä maistelulla makukin muistutti metsämansikkaa. Jostain syytä alkuvaiheessaa viidestä maistelijasta useampi oli löytävinään hiivan makua, mistähän syystä? Tuo hiivaisuus katosi kun juoma sai hengitellä hetken. Makeutta ei ollut liikaa vaan juomassa oli selkeää viinimäisyyttä. Puolikuivassa Rubiinissa on sokeria 17 grammaa litrassa ja prosentteja 13.


Suosittelen tätä juomaa kesän juhliin. Juoman pitää olla tarjoiltaessa ehdottomasti aivan kylmä, sekaan ehkä jäinen mansikka ja mintun lehti. Näin Rubiini pääsee minun mielestäni edukseen. 

Raatimme jäsenet eivät ole vielä aivan valmiita vaihtamaan samppanjapulloja Rubiineihin. Hyvä alku on kuitenkin saatu. Kesällä poksahtaa varmasti toinenkin punainen kuohujuoma!


Viime kesänä maistelimme Tampereen kukkaisviikkojen viinikylässä Teiskon muitakin viinejä. Mielestäni niissä oli aivan loistavia vaihtoehtoja. Suomalaiset marjaviinit eivät aina minua oikein vakuuta, mutta Teiskon viineissä ja likööreissä oli todella hyviä vaihtoehtoja. Tänä kesänä kukkaisviikot ilahduttavat 27.7-1.8.2015. Hyvä retkikohde viinin, hyvän ruuan, kukkien ja musiikin ystäville.

Ps. Olkiluodon voimalan lämmöillä on kasvatettu myös viinirypäleitä ja tehty kuohuviiniä.

2 kommenttia:

  1. Suomen viinitiloilla, oli ne sitten marja- tai viiniviineja, on ongelmana lakien jaykkyys. Milloin saa tarjoilla ja mita myyda. Viela pahempi jos on joku likoori tai muu vakevampi kysymyksessa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä tämä on vähän tällainen sääntöjen luvattu maa... Tampereen viinikylästäkään emme saaneet kuin maistiaisia. Kaikkia ei ollut lupamyydä ulos kuin pieninä erinä. Vielä on käymättä Teiskossa paikan päällä. Ehkä kesällä sitten.

    VastaaPoista