maanantai 4. toukokuuta 2015

Musiikkia kasettimankaltaHakasalmen huvilaan Finlandiatalon vieressä on koottu aivan mielettömän hauska näyttely. Jo heti alkuun sanon, että jos suunnittelee vaikka matkaa kesällä Helsinkiin, niin tässä on hyvä vierailukohde ja vielä ihan ilmainen. Meillä oli hauskaa niin vanhemmilla kuin teinillä.


Esillä on musiikki teemalla kaikkea mahdollista, vanhempaa ja nuorempaa musiikkitavaraa, ilmiöitä jne.


Jos on jäänyt jotain hampaankoloon koulun laulukokeista, niin sellaisen voi suorittaa karaokeversiona ja arvostelunkin saa saman tien.


Minunkin kouluaikani musiikkikirja löytyi hyllystä. Omassa kirjassani on kaikkien luokkakaverien nimikirjoitukset takakannessa. Se on vielä tallessa ja välillä käytössäkin.


Kirkkonmusiikille oli rakennettu oma osasto.


Klassisen musiikin osastolla voi kuunnella musiikkinäytteitä kuulokkeista ja antaa arvionsa eri musiikkisalien akustiikasta, aina ajankohtainen keskustelunaihe.


Jihuu, mitä ihania vanhoja mankkoja, levysoittimia, teinilehtiä, kasetteja jne. Olenkohan minäkin siis jo historian siipien havinaa?


Jos kovasti menojalkaa vipattaa, niin näyttelyssä on oiva mahdollisuus ottaa haltuun galliard, menuetti, valssi, polkka, charleston, boogie, disko tai hiphop. Valkokankaalla näytetään askeleet, sitten otetaan musiikki mukaan ja menoksi.


Charleston tuntui hankalalta mutta hiphop oli aivan meidän tanssilaji. Tanssisali oli sopivasti pimennetty niin ei tarvinnut muita kainostella.


Vanha kunnon Lepakkoluolan ovikin oli esillä. Sen oven takana on kunnon punkmusiikkikin elänyt kukoistustaan. Olen nähnyt tuonkin oven paikoillaan!!


Koulutyttönä maalla odoteltiin bussin lähtöä koulupäivän jälkeen linja-autoasemalla. Kaikki liikenevät markat käytettiin jukeboxiin. Ja mikä siellä soi? No ainakin Raul Badding Somerjoki ja Kirka Babitzin. Ugh, menneitä nekin jo..


Meidän kotonakin ensimmäinen televisio oli kaappiversio eli television eteen saattoi vetää puisen verhon ettei hieno masiina pölyyntynyt.


Tässä on vain pieni osa kaikesta hauskasta, mitä talosta löytyy. Eikä sovi unohtaa viikottaisia ilmaisia konsertteja. Tutkiessa ja tehdessä aika kuluu kuin siivillä. Interaktiivisin näyttely, mitä olen vähään aikaan nähnyt. Näyttely on auki 8.1.2017 saakka.

http://www.hel.fi/hki/Museo/fi/Museot+ja+n_yttelyt/Hakasalmen+huvila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti